Σάββατο, 4 Μαΐ
20oC Αθήνα

Έγινε ιδιοκτήτης της Google για 1 μόλις λεπτό

Έγινε ιδιοκτήτης της Google για 1 μόλις λεπτό

Ο Sanmay Ved κατάφερε από κάποιο λάθος της Google να αγοράσει το domain της, “www.google.com” για μόλις 12 δολάρια έχοντας το στην κατοχή του για ένα ολόκληρο λεπτό

Ένα βράδυ που χάζευε σε ιστοσελίδα με domain names, ο Sanmay Ved είδε εντελώς τυχαία πως το google.com ήταν ελεύθερο και μπορούσε να το αγοράσει όποιος ήθελε. Φυσικά δεν έχασε ούτε λεπτό και πάτησε το κουμπί “Buy” κάνοντας δικιά του την Google για μόλις 12$.
Αυτόματα με το που πήρε στην κατοχή του το domain της Google απέκτησε πρόσβαση στο admin της εταιρίας και το e-mail του γέμισε με πληροφορίες για το σύστημα ασφαλείας πράγμα που φυσικά τον έκανε να καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά.
Μετά από μερικά λεπτά και πολλές απορίες, η συναλλαγή του ακυρώθηκε από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας ακύρωσαν τη συναλλαγή και του επέστρεψαν τα 12 δολάρια αναφέροντας πως η ιστοσελίδα είχε ιδιοκτήτη και πως δημιουργήθηκε κάποιο μπέρδεμα από ένα πρόβλημα στο λογισμικό τους ή πολύ απλά κάποιος στην Google ξέχασε να ανανεώσει το domain στην ώρα του με αποτέλεσμα να είναι όντως ελεύθερο προς αγορά.
Για την ώρα πάντως η Google εξετάζει το περιστατικό αυτό και την αιτία του προβλήματος έτσι ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Όπως και να ‘χει πάντως ο Sanmay Ved  θα μπορεί πλέον να περηφανεύεται ότι έχει υπάρξει ιδιοκτήτης της Google… Έστω και για μερικά μόλις λεπτά.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε