Κυριακή, 5 Μαΐ
18oC Αθήνα

Η Google μας πάει ψηφιακή βόλτα στο Μάτσου Πίτσου

Η Google μας πάει ψηφιακή βόλτα στο Μάτσου Πίτσου

Στα ερείπια του ιστορικότερου σημείου του Περού, το Μάτσου Πίτσου, οι χρήστες θα μπορούν να περιηγηθούν μέσα από την οθόνη του υπολογιστή τους και να δουν το μοναδικό τοπίο με τη βοήθεια της Google

Πάνω από την ιερή κοιλάδα και μέσα στην ομίχλη των βουνών, το ιστορικότερο μνημείο των Ίνκας περιμένει να το ανακαλύψετε. Το Μάτσου Πίτσου, Μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO κι ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα, μυθικά και πνευματικά μέρη στον κόσμο. 
Τώρα, για πρώτη φορά, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού του Περού άνθρωποι από όλο τον κόσμο μπορούν να ταξιδέψουν στο Μάτσου Πίτσου μέσω των Χαρτών της Google, να ανακαλύψουν τους ναούς και πλατώματα  που έχουν μείνει ανέγγιχτα από τον 15ο αιώνα. Το μόνο που χρειάζοντα είναι μια καλή σύνδεση στο διαδίκτυο όπως η COSMOTE VDSL για να μπορέσουν να δουν τις φανταστικές εικόνες και τα τοπία χωρίς καμία διακοπη.
Κοιτάζοντας τον ιστορικό ιερό χώρο του Μάτσου Πίτσου στα 2,400 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, το τοπίο κόβει την ανάσα και παραμένει μια διαρκής υπενθύμιση της δύναμης της Αυτοκρατορίας των Ίνκας. Μέχρι σήμερα παραμένει αδιευκρίνιστο πως η πλίνθινη κατασκευή κτίστηκε με τέτοια ακρίβεια  χωρίς τη χρήση λάσπης ή μοντέρνων μηχανημάτων και πως οι τοίχοι του, οι σκάλες και τα πλατώματα μπλέκονται με τα βουνά και γίνονται ένα με το φυσικό τοπίο.

Με το Google Cultural Institute, όλοι οι χρήστες μπορούν επίσης να μάθουν περισσότερα για τα ιστορικά στοιχεία που έχει αποκαλύψει το Μάτσου Πίτσου, συμπεριλαμβανομένων ένα ζευγάρι πιάτων με μοτίβα από πεταλούδες που αποτελούν από τα ομορφότερα παραδείγματα κεραμικής τέχνης από το Μάτσου Πίτσου. Μπορείτε επίσης να δείτε τα όμορφα υφαντά, όπως τα Ούνκου, ένα ρούχο μεγάλης σημασίας αφού αποτελούσε σύμβολο κοινωνικού στάτους.
Για να δείτε περισσότερα, μπορείτε να εξευρενσετε τα μουσεία και την πανέμορφη αρχιτεκτονική αποικιακού στυλ με το  Street View όπου μπορείτε να θαμάσετε εικόνες 360 από αυτά τα σπάνια ευρήματα.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε