Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

IFA 2017: Επιστρέψαμε από το “μέλλον”!

samsung ifa 2017

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη μας βρίσκουν στην IFA 2017 στο Βερολίνο, να κυκλοφορούμε ανάμεσα σε gadgets, κινητά, τηλεοράσεις και γενικότερα όλα όσα θα δούμε στην αγορά τους επόμενους μήνες.

Η IFA είναι η μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών που γίνεται στην Ευρώπη με πάνω από 1500 εκθέτες και περισσότερους από 240.000 κι εκεί οι εταιρίες παρουσιάζουν όλα τα νέα προϊόντα που ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν στην αγορά ή να δείξουν τις τάσεις της τεχνολογίας.

Το περίπτερο της Samsung για ακόμα μία χρονία στεγαζόταν στο “City Cube” και κάλυπτε μία ολόκληρη πτέρυγα της έκθεσης φιλοξενώντας όλα τα προϊόντα της εταιρίας αλλά και με όλα όσα πειραματίζεται αυτό τον καιρό.

Έτσι λοιπόν στον χώρο αυτό είχαμε την ευκαιρία να δούμε όλα τα τελευταία smartphones, wearables, τηλεοράσεις, ακουστικά, και monitors για κάθε είδους χρήση του υπολογιστή αλλά και “έξυπνες” ηλεκτρικές συσκευές για το σπίτι όπως είναι ψυγεία, τηλεοράσεις και φυσικά  ηλεκτρικές σκούπες.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μπαίνοντας στον “City Cube” ο επισκέπτης είχε την ευκαιρία να δει τον εαυτό του στο τεράστιο videowall που υπήρχε στην είσοδο και αυτό ήταν απλά μία πρώτη γεύση για το τι θα συνέβαινε μέσα στο “περίπτερο” της Samsung.

Οι τηλεοράσεις όπως είναι λογικό για ακόμα μία χρονιά έκλεψαν τα βλέμματα των επισκεπτών αφού η Samsung παρουσίασε τη νέα 43’’ εκδοχή της τηλεόρασης «The Frame», η οποία ήταν μέχρι σήμερα διαθέσιμη σε μεγέθη 55’’ και 65’’ και μπορεί και προσφέρει ιδανική εμπειρία θέασης τόσο στο σαλόνι όσο και στα άλλα ευρύχωρα δωμάτια του σπιτιού.

Αυτό που κάνει την τηλεόραση αυτή να ξεχωρίζει είναι ότι εκτός από “έξυπνη” τηλεόραση λειτουργεί και ως κορνίζα η οποία μπορεί και προβάλει γνωστά έργα τέχνης από χώρους τέχνης και μουσεία, όπως τα LUMAS, Saatchi Art και Sedition, αλλά και με το Μουσείο Prado, το οποίο θα της προσφέρει 1.000 πασίγνωστα έργα τέχνης που θα μπορεί να απολαύσει κανείς μέσα από το Art Store της τηλεόρασης «The Frame» στο προσεχές μέλλον.

Εκτός όμως από το “The Frame” η Samsung σκοπεύει να  επεκτείνει την κυκλοφορία των QLED TV στην Ευρώπη με συνολικά 14 QLED μοντέλα τηλεοράσεων, κυρτών και επίπεδων, που κυμαίνονται από 49’’ έως και  την πολύ μεγάλου μεγέθους οθόνη 88’’. Επίσης, ενισχύοντας περαιτέρω την premium σειρά τηλεοράσεων QLED, η Samsung σύναψε συνεργασία με την Panasonic και την 20th Century Fox για να καταστήσει πιο δημοφιλή την τεχνολογία HDR10+. Κατά τους επόμενους μήνες, η Samsung θα συνεχίσει να διευρύνει τα συνεργασίες της,  συμπεριλαμβάνοντας τα Hollywood studios, παρόχους περιεχομένου και game developers.

Έτσι οι θεατές θα μπορούν να απολαμβάνουν εκπληκτικά χρώματα και εικόνες στο σαλόνι όμως η Samsung δεν έμεινε μόνο σε αυτούς αφού έχει σκεφτεί και τους Gamers οι οποίοι πλέον με το νέο QLED gaming monitor 49ιντσών’, μπορούν να απολαμβάνουν τα παιχνίδια στον υπολογιστή τους αφού θα έχουν πλήρη και καθηλωτική εμπειρία θέασης της δράσης του παιχνιδιού, διευρύνοντας τις οπτικές δυνατότητες ενός gaming monitor, χωρίς να θυσιάζεται η ταχύτητα του (χρόνος απόκρισης 1ms).

 

Φεύγουμε από τις τηλεοράσεις και τα gaming monitors και πάμε στις οικιακές συεκευές οι οποίες έχουν σχεδιαστεί με έναν και μοναδικό σκοπό: να φέρουν μια ουσιαστική διαφορά στη ζωή των ανθρώπων μέσα από εξαιρετικές καινοτομίες, στις οποίες μπορούν να βασιστούν.

Έτσι έχουμε τα νέα “έξυπνα” πλυντήρια τα οποία με την τεχνολογία QuickDrive της Samsung καταφέρνουν να μειώσουν κατά το ήμισυ τον χρόνο πλυσίματος και κατά 20%* την απαιτούμενη ενέργεια, προσφέροντας στους καταναλωτές εξοικονόμηση χρόνου, χωρίς συμβιβασμούς  στο αποτέλεσμα της πλύσης ενώ με το AddWash οι καταναλωτές μπορούν να προσθέτουν ρούχα κατά τη διάρκεια μιας πλύσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μετά τα πλυντήρια σειρά έχουν τα “έξυπνα” ψυγεία που πλέον το «Family Hub» της Samsung υποστηρίζει τη φωνητική δυνατότητα σε ακόμα περισσότερες χώρες της Ευρώπης σταδιακά μέσα στο χρόνο, ξεκινώντας με Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Το Family Hub θα ενσωματωθεί με το ε Connect, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να χειρίζονται μια ευρεία γκάμα συσκευών με έξυπνη τεχνολογία IoT ανεξάρτητα από το λειτουργικό τους σύστημα.

Όπως είναι λογικό μετά τα ψυγεία και τα πλυντήρια σειρά είχαν και οι ηλεκτρικές σκούπες με αποκορύφωμα το ασύρματο POWERstick PRO  το οποίο αποτελεί την απόλυτη λύση καθαρισμού αφού εγγυάται ισχυρή απόδοση καθαρισμού, εύκολη συντήρηση και μπαταρία μεγάλης διάρκειας ζωής.

Το VR δεν θα μπορούσε να λείπει! Οι επισκέπτες μπορούσαν να πάρουν μία γεύση από τις δυνατότητες της εικονικής πραγματικότητας που προσφέρει το Gear VR μπαίνοντας για μερικά λεπτά σε έναν εικονικό κόσμο στο ειδικό section που είχε κατασκευάσει η Samsung.

Φυσικά στην καρδιά του Gear VR ήταν τοποθετημένο το Galaxy Note 8 το οποίο αν και είχε ανακοινωθεί μόλις λίγες μέρες πριν την έναρξη της έκθεσης, κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών, αφού είχαν την ευκαιρία εκτός από το να ζήσουν μία VR εμπειρία μαζί του, να το δουν από κοντά και να το δοκιμάσουν με όλα τα wearables και αξεσουάρ του.

Σύμφωνα με τη Samsnug τα wearables, δεν είναι απλώς συσκευές που μετρούν τα βήματα αφού η εταιρία έχει φροντίσει να προσφέρει στο χρήστη διευρυμένη συνδεσιμότητα συσκευών για να μπορεί να διαχειριστεί την ευεξία του και να κάνει τη ζωή του πιο υγιή.

https://www.youtube.com/watch?v=onVzSjdVh3A

Έτσι έχουμε το πολυχρηστικό smartwatch, Gear Sport, το οποίο προσφέρει τη λειτουργικότητα που οι χρήστες αποζητούν σήμερα από ένα gadget που μετρά τη φυσική κατάσταση. Είναι εξοπλισμένο με λειτουργίες για ανθρώπους που δεν βλέπουν όρια ανάμεσα στη ζωή τους και την ευεξία τους. Περιλαμβάνει ενσωματωμένο GPS, καθώς και λειτουργίες σχετικές με το βηματισμό, το τρέξιμο και την παρακολούθηση της διατροφής.

Με έμφαση στη συνδεσιμότητα, το συνεχώς επεκτεινόμενο, συνδεδεμένο οικοσύστημα, προσφέρει δυνατότητες για περισσότερο έλεγχο. Το Gear Sport μπορεί να ελέγχει τις Samsung IoT συσκευές, να λειτουργεί ως χειριστήριο για μία παρουσίαση PowerPoint ή για το Samsung Gear VR καθώς και να πληρώνει προϊόντα μέσω της υπηρεσίας Samsung Pay (μέσω NFC μόνο).

Η Samsung παρουσίασε επίσης και το Gear Fit2 Pro, ένα προηγμένο fitness GPS band που διαθέτει μια όμορφη κυρτή οθόνη Super AMOLED 1,5″ και είναι σε θέση να παρακολουθεί διάφορες δραστηριότητες – είτε στο έδαφος είτε στην πισίνα. Για τις νέες δυνατότητες κολύμβησης, η Samsung συνεργάστηκε με την εταιρία Speedo, εξειδικευμένη στον τομέα της κολύμβησης, για να δημιουργήσει την Speedo On, την πρώτη wearable εφαρμογή Speedo που παρακολουθεί με ακρίβεια τις ασκήσεις στην πισίνα. Από τη μέτρηση των φορών που τα χέρια θα κινηθούν στο νερό κατά τη διάρκεια της κολύμβησης ή τους χρόνους που χρειάζεται κανείς για να ολοκληρώσει ένα γύρο έως την παρακολούθηση της πορείας του χρήστη, όλα γίνονται με τα  Gear Sport και Gear Fit2 Pro – πιστοποιημένα με 5ATM για ανθεκτικότητα στο νερό-  μέσω της εφαρμογής Speedo.

Σε συνεργασία με το Spotify, η Samsung δίνει στους πελάτες της τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στη μουσική μέσω της συσκευής τους, ακόμη και όταν είναι εκτός σύνδεσης ή τα τηλέφωνά τους παραμένουν στο σπίτι. Η Samsung, σε συνεργασία με την UnderArmour, παρέχει ένα σύνολο προσαρμοσμένων εφαρμογών.

Τέλος τα ασύρματα ακουστικά Gear IconX 2018 συμπληρώνουν την οικογένεια των φορητών συσκευών και αφού μιλάμε για ακουστικά δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην συνεργασία της Samsung με την Harman και τις μοναδικές προτάσεις τόσο σε ακουστικά όσο και σε επαγγελματικές λύσεις.

Σίγουρα όλα όσα είδαμε στην φετινή IFA μας ταξίδεψαν στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον και μας παρουσίασαν μία διαφορετική και πιο “έξυπνη” καθημερινότητα.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις