Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Το αγόρι της Τουρκάνα και το Google Doodle

Το αγόρι της Τουρκάνα και το Google Doodle

Το αγόρι της Τουρκάνα είναι το θέμα που επέλεξε η Google ως Doodle. Όσα πρέπει να γνωρίζετε για Το αγόρι της Τουρκάνα.

Η λίμνη Τουρκάνα (Turkana), γνωστή παλαιότερα ως Λίμνη Ροδόλφου, είναι μεγάλη λίμνη της Αφρικής στην Κένυα, με το βόρειο άκρο της στην Αιθιοπία.

Η μέση έκτασή της φθάνει τα 6405 τ.χλμ. και είναι η μεγαλύτερη μόνιμη λίμνη στον κόσμο μέσα σε έρημο, και η μεγαλύτερη αλκαλική λίμνη. Το μήκος της φθάνει τα 290 χλμ. και το πλάτος της τα 32, ενώ το μέσο βάθος της τα 30,2 μέτρα και το μέγιστο τα 109 μέτρα.

Η μέση επιφάνεια της λίμνης βρίσκεται σε υψόμετρο 360,4 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το νερό της λίμνης είναι πόσιμο, αλλά όχι ευχάριστο στη γεύση. Το κλίμα της περιοχής είναι θερμό και ξηρό, και η μόνη απώλεια νερού της λίμνης είναι από εξάτμιση.

Η λίμνη είναι γνωστή για τους πολλούς κροκοδείλους της.

Τα Εθνικά Πάρκα Λίμνης Τουρκάνα είναι στον κατάλογο των τοποθεσιών Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Το 1984, ο Kamoya Kimeu βρήκε το “Αγόρι της Τουρκάνα”. «Ξαφνικά συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε κάνει μια βαρυσήμαντη ανακάλυψη. Το “αγόρι της Τουρκάνα” αποτελεί το πληρέστερο εύρημα προϊστορικού ανθρωπίνου σκελετού», σημείωσε ο Richard Leakey, παλαιοανθρωπολόγος και αρχαιολόγος.

Ο Kamoya Kimeu και η ομάδα του πραγματοποιούσαν μια αρχαιολογική έρευνα μεταξύ 1984 και 1986 στην Ανατολική Αφρική, στη διάρκεια της οποίας ανακάλυψαν ένα «όχι και τόσο ανθρώπινο» απολίθωμα, το οποίο πιθανότατα να ανήκε σε Homo erectus.

Αποφάσισαν να το ονομάσουν «αγόρι της Τουρκάνα», επειδή βρέθηκε δίπλα στη λίμνη Τουρκάνα, στη Κένυα.
Η Google δείχνει αυτό το κινούμενο doodle σε πολλές χώρες την 1η Αυγούστου.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις