Παρασκευή, 14 Ιουν.
31oC Αθήνα

Νοσοκομείο Παπανικολάου: Από τσιγάρο ασθενή ξεκίνησε η φωτιά – Το πόρισμα πραγματογνώμονα

Νοσοκομείο Παπανικολάου: Από τσιγάρο ασθενή ξεκίνησε η φωτιά – Το πόρισμα πραγματογνώμονα

Από τσιγάρο προκλήθηκε η φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Απριλίου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και να καταστραφεί μια πτέρυγα της μονάδας, σύμφωνα με το πόρισμα ανεξάρτητου πραγματογνώμονα.

Όπως αναφέρει στην έκθεση του ο πραγματογνώμονας, η φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου προκλήθηκε από το τσιγάρο που άναψε ένας από τους ασθενείς και τυλίχθηκε στις φλόγες. Από τον πανικό του έβγαλε τα ρούχα του που καίγονταν και τα πέταξε πάνω σε άλλο ασθενή του θαλάμου, ο οποίος, λόγω του οξυγόνου, τυλίχθηκε και αυτός στις φλόγες.

Δεν χρειάστηκε να περάσει πολλή ώρα για να επεκταθεί και άλλο η φωτιά, σημειώνει ο πραγματογνώμονας ενώ όπως είχαν αναφέρει ο Θάνος Πλεύρης και η Μίνα Γκάγκα, αν δεν ήταν άμεση η διακοπή παροχής οξυγόνου, τότε θα είχε λαμπαδιάσει όλο το νοσοκομείο.

Από τη φωτιά έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι. Ένας 79χρονος, ο πρώτος που διαπιστώθηκε νεκρός από την πυρκαγιά, ο οποίος νοσηλευόταν με κορονοϊό στη Β’ ΜΕΘ και έχασε τη ζωή του. Η τραγική ειρωνεία είναι πως ο γιος του είχε σχεδιάσει τη ΜΕΘ στην οποία νοσηλευόταν και η οποία πήρε φωτιά.

Επίσης, έχασε τη ζωή του και ο άνθρωπος που φέρεται να άναψε το τσιγάρο και να ξεκίνησε η φονική φωτιά στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου, ο οποίος νοσηλευόταν με εγκαύματα, όμως τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις