Χωρίς κατηγορία

Αίγυπτος: Διάψευση των Τουρκικών ισχυρισμών για οριοθέτηση ΑΟΖ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Διπλωματικές πηγές του Καΐρου διέψευσαν τις φήμες ότι η Αίγυπτος συζήτησε το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου με την Τουρκία, λίγες ώρες πριν την άφιξη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στο Κάιρο.

Η Αίγυπτος έχει δεσμευτεί ότι η Κύπρος και η Ελλάδα συμμετέχουν σε οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. Το Κάιρο δεν έχει επίσης «καμία πρόθεση» να διαπραγματευτεί με την Τουρκία για το θέμα, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, όπως αναφέρει η Arab News.

Οι Τουρκικοί ισχυρισμοί ότι βρίσκεται προ των πυλών μια συμφωνία είναι ψευδείς, πρόσθεταν, σημειώνοντας μάλιστα με νόημα πως «Η αιγυπτιακή πλευρά διατηρεί τη θέση της απορρίπτοντας τη ναυτική συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας της Λιβύης και της Άγκυρας».

Διαβάστε λεπτομέρειες στο OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα