Δευτέρα, 26 Φεβ.
13oC Αθήνα

Αναβάλλεται επ’ αόριστον η δίκη Μλάντιτς

Αναβάλλεται επ’ αόριστον η δίκη Μλάντιτς

Οι δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία αποφάσισαν να “αναστείλουν” την ακρόαση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας, που προβλεπόταν αρχικά για τις 29 Μαΐου.

“Η ακροαματική συνεδρίαση αναβλήθηκε επ’ αόριστον, δήλωσε ο δικαστής Αλφόνς Ορίε κατά τη δεύτερη ημέρα της δίκης του Μλάντιτς: “Το δικαστήριο αποφάσισε να αναστείλει την έναρξη της παρουσίασης των αποδεικτικών στοιχείων του κατηγορητηρίου”.

Ο δικαστής, ο οποίος διαβεβαίωσε πως το δικαστήριο θα ανακοινώσει μόλις καταστεί δυνατό την ημερομηνία επανάληψης των ακροαματικών συνεδριάσεων, αναφέρθηκε σε “παρατυπίες” στη διαβίβαση στην υπεράσπιση ντοκουμέντων που βρίσκονται στην κατοχή του γραφείου του εισαγγελέα και θα πρέπει να επιτρέψουν στην υπεράσπιση να προετοιμαστεί για τη δίκη, που άρχισε χθες Τετάρτη.

Υποστηρίζοντας ότι δεν είναι έτοιμη για μια δίκη, η υπεράσπιση του 70χρονου Μλάντιτς είχε ζητήσει τη Δευτέρα από τους δικαστές να αναστείλουν την έναρξη της δίκης κατά έξι μήνες.

Η κατηγορούσα αρχή είχε απαντήσει με έγγραφο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα πως δεν είναι αντίθετη σε μια αναβολή της παρουσίασης των στοιχείων για την απόδειξη των κατηγοριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκίνησε η δίκη Μλάντιτς στο ΔΠΔ

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε