Δευτέρα, 4 Μαρ.
15oC Αθήνα

Αποχωρει από την πολιτική ο Σαρκοζί

Αποχωρει από την πολιτική ο Σαρκοζί

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος ηττήθηκε στις 6 Μαΐου από τον σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ, θα σταματήσει “την ενεργό πολιτική” και “δεν θα είναι πλέον υποψήφιος σε εκλογές”, δήλωσε σήμερα ο πρώην σύμβουλός του Ανρί Γκενό.

“Είπε πολύ σαφώς ότι θα σταματήσει την ενεργό πολιτική”, δήλωσε ο Γκενό μιλώντας σε ραδιοσταθμούς. “Δηλαδή δεν θα διεκδικήσει πλέον εντολή, δεν θα επιδιώξει πλέον ευθύνες στην πολιτική ζωή, δεν θα είναι πλέον υποψήφιος σε εκλογές”, πρόσθεσε.

“Δεν φεύγει καθόλου με το αίσθημα ότι θα μπορούσε να είναι μια εφεδρεία”, συνέχισε. “Θα ήταν ένα βαθύ λάθος να φύγει μ’ αυτή την ιδέα, ότι παραμένει μια εφεδρεία”, πρόσθεσε. “Μετά, η Ιστορία θα αποφασίσει, δεν ξέρω τίποτε γι’ αυτό ούτε κι εκείνος”, επέμεινε ο πρώην σύμβουλος.

“Καθώς τον γνωρίζω καλά, πιστεύω αληθινά ότι η πρόθεσή του είναι σαφής, όπως το είπε” και πως εγκαταλείπει συνεπώς πράγματι την πολιτική ζωή, επιβεβαίωσε ένας άλλος από τους οικείους του, ο πρώην υπουργός Εργασίας Ξαβιέ Μπερτράν.

“Μας εμπιστεύθηκε πως έχει ανάγκη να ξεκουραστεί και να χαρεί τους δικούς του. Την οικογένειά του κατά πρώτο λόγο. Θέλει επίσης να σκεφτεί τι θα κάνει στη συνέχεια, στην επαγγελματική ζωή του. Μετά τις θερινές διακοπές θα ανακοινώσει τα σχέδιά του”, προσθέτει σε συνέντευξή του στο περιοδικό “Valeurs Acutelles”.

Ο Νικολά Σαρκοζί θα έχει δικαιωματικά μια έδρα, ως πρώην αρχηγός του κράτους, στο Συνταγματικό Συμβούλιο. Αναμένεται επίσης ότι θα επιστρέψει στη δικηγορική σταδιοδρομία του, αφού έχει κρατήσει μερίδια στο δικηγορικό γραφείο που είχε συνιδρύσει πριν από 25 χρόνια με τον συνεταίρο του Αρνό Κλοντ.

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε