Πέμπτη, 30 Μαΐ
26oC Αθήνα

Έγκλημα Φιλοπάππου: Ισόβια στους δύο κατηγορούμενους

Έγκλημα Φιλοπάππου: Ισόβια στους δύο κατηγορούμενους

Ισόβια για την δολοφονία στου Φιλοπάππου τον Δεκαπενταύγουστο του 2018.
Ανθρωποκτονία από πρόθεση καταλογίστηκε στους δύο κατηγορούμενους.
Ζητούν συγγνώμη από την οικογένεια.

Ποινές ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον 29χρονο Πακιστανό και τον 26χρονο Ιρανό που κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για την ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού του 25χρονου Νικολαου Μουστάκα τον Αύγουστο του 2018 στο λόφο του Φιλοπάππου. Στον πρώτο επιβλήθηκε ισόβια και 17 έτη και έξι μήνες και στον δεύτερο ισόβια και 11 έτη και έξι μήνες.

Την ίδια ώρα τους επιβλήθηκε και ποινες για επιμερους πραξεις οπως ληστεια, διακεκριμένη περίπτωση κλοπης, σύσταση συμμορίας. Οι συνήγοροι υπερασπισης των κατηγορουμένων άκουσαν την απόφαση επι της ενοχής χωρίς να ζητήσουν την χορήγηση ελαφρυντικών.

Το σκεπτικό της απόφασης

Νωρίτερα την ενοχή των κατηγορουμένων ειχε προτείνει και η εισαγγελεας της εδρας. «Από την ακροαματική διαδικασία την εξέταση των μαρτύρων τις απολογιες των κατηγορουμένων τα αναγνωστεα έγγραφα και κυριως την ιατροδικαστική έκθεση, κατά τη γνώμη μου αποδείχθηκε ότι τέλεσαν ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού δεδομένου ότι τόσο από τις καταθέσεις προέκυψε η βίαιη ώθηση του θύματος προς το γκρεμο και μάλιστα η ώθηση του σε απόσταση 12 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν αρχικά καθως τον είχαν πιάσει από τους ώμους και προτείνω να κυρηχθουν ένοχοι», είπε στην αγόρευση της η εισαγγελική λειτουργός.

“Ζητάω συγγνώμη”

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια των απολογιών η μητέρα του 25χρόνου είχε ξεσπάσει ενώ ο Πακιστανός μεταφραστής δεν άντεξε και ξέσπασε.

«Ζητάω συγνώμη από την οικογένεια. Πήγαμε να ληστέψουμε δεν είχαμε σκοπό να σκοτώσουμε. Ο νεαρός καθόταν κοντά στο γκρεμο. Πήγα κοντά του κρατώντας μαχαίρι και αυτός γλίστρισε», είπε στην απολογία του ο Πακιστανός κατηγορουμενος.

«Να μας φέρει το Νικόλα μας πίσω και αν τον φέρει από εμένα είναι ελεύθερος! Εμείς ούτε γιορτες ούτε Χριστούγεννα θα ζήσουμε ξανά» ξέσπασε μέσα στην αιθουσα η μητέρα του αδικοχαμένου 25χρονου ενώ και ο διερμηνέας με δάκρυα στα μάτια ζήτησε λίγο χρόνο να συνέλθει λέγοντας «δεν αισθάνομαι καλά από την στεναχώρια, έχω χάσει κι εγώ παιδί».

“Δεν ήμουν καν κοντά”

Απολογούμενος ο 2ος κατηγορουμενος υποστήριξε οτι δεν ήταν καν κοντά στον 25χρονο αλλά μαζί με τον ανήλικο κατηγορούμενο είχαν ακινητοποιήσει τη νεαρή φίλη του Νικόλα. «Συμφωνήσαμε να τα μοιραστούμε με τους συγκατηγορουμένους μου.Εγώ με τον ανήλικο πήγαμε στην κοπέλα και της πήραμε το κινητό. Ο Πακιστανός είχε αναλάβει τον άνδρα. Όσο έψαχνα την τσάντα της κοπέλας άκουσα τον Πακιστανό να έρχεται και να μου φωνάζει πάμε να φύγουμε, δεν κατάλαβα γιατί ούτε είδα τι έγινε με το νεαρό. Δεν γνωριζω εάν τον πέταξε στο γκρεμό. Ήταν πιο ευκολο να πάω στη κοπέλα γιατί δεν αντιδρούσε.

Ζηταω συγνώμη δεν το πιστεύω ακόμα ότι έγινε αυτό το πράγμα. Ποτέ δεν σχεδίασα κάτι τέτοιο, πήγαμε να κλέψουμε αλλά όχι να σκοτώσουμε. Δεν ξέρω πως έγινε κάτι τέτοιο.Εγώ ήμουν μόνο στο κορίτσι δεν έφτασα ποτέ δίπλα στον άνδρα. Μετά από λίγο ήρθε ο άλλος και μου είπε να φύγουμε» είπε στην απολογία του ο Ιρακινός.

«Φανταστείτε τις τραγικές στιγμές που βίωσε ο γιος μου στα τελευταία λεπτά της ζωής του από αυτούς και κυριως από τον αρχηγό( υπέδειξε τον Ιρακινό) που έχει το θράσος να υψώνει τη φωνή του στο δικαστήριο», είπε η τραγική μητέρα μετά την ολοκλήρωση των απολογιών.

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις