Τα γιουβαρλάκια με τόνο είναι μια από εκείνες τις συνταγές που αποδεικνύουν ότι όταν ένας Αγιορείτης μοναχός, εκτός από την πίστη, διακονεί και την τέχνη της μαγειρικής, τότε, σε σύγκριση με τους κοσμικούς ομότεχνούς του, γίνεται ασυναγώνιστος, χωρίς, φυσικά, να το επιδιώκει.
Τα γιουβαρλάκια με τόνο είναι ένα αναπάντεχα νόστιμο πιάτο με πρώτες ύλες από τα κτήματα και τα περιβόλια που οι ίδιοι οι μοναχοί καλλιεργούν. Άλλωστε, οι μοναχοί είναι συγχρόνως κηπουροί, αγρότες, ψαράδες αλλά και μάγειροι. Σχεδόν όλα τα συστατικά που χρησιμοποιούν στις συνταγές τους τα έχουν καλλιεργήσει ή συλλέξει με τα χέρια τους.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το γιουβαρλάκια με τόνο είναι…
Διαβάστε αναλυτικά στο dogma.gr