Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Ερντογάν εναντίον Σίσι: Μια Μεσογειακή μονομαχία

Ερντογάν εναντίον Σίσι: Μια Μεσογειακή μονομαχία

Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου πιθανότατα θα παραμείνουν διαταραγμένες, επειδή οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις σε ολόκληρη τη Μεσόγειο εντείνονται, ανέφερε ο Nicholas Danforth, ερευνητής συνεργάτης του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).

«Οι στόχοι εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας ενσωματώνονται τώρα σε μια πολύ μεγαλύτερη δυναμική», δήλωσε μέσω podcast ο Danforth στον αρχισυντάκτη του Ahval, Yavuz Baydar.

Ο Danforth, με έδρα την Ουάσινγκτον, μίλησε με τον Baydar με αφορμή μια έκθεση που συνέταξε για το ΕΛΙΑΜΕΠ που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα με τίτλο «Μια μεσογειακή μονομαχία: Ερντογάν, Σίσι και η μοίρα των αιγυπτιακών-τουρκικών σχέσεων».

Η Αίγυπτος και η Τουρκία έχουν απομακρυνθεί από τότε που ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στην Αίγυπτο το 2013 έφερε στην εξουσία τον Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ ελ Σίσι και ξεκίνησε η εκδίωξη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Η Τουρκία, υπό τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταδίκαζε συχνά τον Σίσι ως δικτάτορα και έγινε ασφαλές καταφύγιο για Αιγύπτιους εξόριστους που αντιτίθενται στην κυβέρνηση του Καΐρου.

Δείτε τη συνέχεια της ενδιαφέρουσας ανάλυσης στο OnAlert.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις