Χωρίς κατηγορία

Η απόλυτη ξεφτίλα – Ανέβαλαν τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου του Βερολίνου ένα χρόνοι μετά

Τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου του Βερολίνου-Βραδεμβούργου Βίλι Μπραντ αναβλήθηκαν για μία ακόμη φορά για τις 17 Μαρτίου 2013, γεγονός που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει να λειτουργεί με εννέα μήνες καθυστέρηση, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος του Βερολίνου Κλάους Βόβεραϊτ.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Βόβεραϊτ εξήγησε ότι δεν «ήταν ρεαλιστικό» να εγκαινιαστεί νωρίτερα το αεροδρόμιο.

Το νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου, η κατασκευή του οποίου κόστισε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, αναμενόταν να ξεκινήσει να λειτουργεί στις 3 Ιουνίου, όμως στις 8 Μαΐου ανακοινώθηκε ότι τα εγκαίνιά του αναβάλλονται επ’ αόριστον εξαιτίας προβλημάτων στο σύστημα πυρασφάλειας.

Βάσει του αρχικού σχεδιασμού το Διεθνές Αεροδρόμιο του Βερολίνου-Βραδεμβούργου Βίλι Μπραντ ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει να λειτουργεί το φθινόπωρο του 2010.

Ο Βόβεραϊτ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επιλέχθηκε η άνοιξη του 2013 αναφερόμενος πρώτο στην ανάγκη να εγκατασταθεί ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα και δεύτερον στο γεγονός ότι οποιαδήποτε μετακόμιση είναι σχεδόν αδύνατη στη διάρκεια του χειμώνα.

Το αεροδρόμιο αυτό αναμένεται να αντικαταστήσει τα αεροδρόμια Σένεφελντ και Τέγκελ και εκτιμάται ότι θα εξυπηρετεί έως και 27 εκατομμύρια ταξιδιώτες τον χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αναβλήθηκαν για δεύτερη φορά τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου του Βερολίνου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Ηλίας Κασιδιάρης: «Yπάρχουν επαφές με ανεξάρτητους, απευθύνεται και σε ψηφοφόρους της Λατινοπούλου και του Βελόπουλου» λέει η δικηγόρος του
«Είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με ανεξάρτητους από τη ΝΔ, ούτε έχει ή θα έχει καμία σχέση με το υπό ίδρυση κόμμα του Αντώνη Σαμαρά» είπε η δικηγόρος του
Ηλίας Κασιδιάρης
Κωνσταντίνος Τασούλας για τον θάνατο του Γιάννη Βαρβιτσιώτη: «Ιστορική προσωπικότητα με πίστη στους δημοκρατικούς θεσμούς»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποχαιρέτησε τον πρώην υπουργό και ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για μια μακρά πολιτική διαδρομή που σφράγισε τη μεταπολιτευτική Ελλάδα
Κωνσταντινος Τασούλας