Χωρίς κατηγορία

Καιρός: Η ανακοίνωση του ΟΣΥ για το λεωφορείο που «βυθίστηκε» στην Ποσειδώνος

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του ΟΣΥ σχετικά με το λεωφορείο στην Ποσειδώνος που έγινε… viral, αφού «βυθίστηκε» στα νερά από τη μεγάλη πλημμύρα που προκάλεσε η κακοκαιρία Μπάλλος.

Σύμφωνα με την ΟΣΥ στις 14:45 στη γέφυρα της παλιάς παραλιακής στο ρεύμα προς Πειραιά (στο ύψος του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”) και ενώ το όχημα εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιό του, εφόσον δεν υπήρχε απαγόρευση διέλευσης, μέσα σε λίγα λεπτά μεγάλος όγκος υδάτων από τα παρακείμενα έργα άρχισε να πλημμυρίζει τη γέφυρα με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα του οχήματος. Άμεσα και με ψυχραιμία, ο οδηγός αποβίβασε τους επιβάτες και ενημέρωσε την Πυροσβεστική, καθώς και την αρμόδια υπηρεσία της Εταιρείας. 

«Επισημαίνουμε», συνεχίζει η ανακοίνωση της εταιρείας, «ότι η ΟΣΥ Α.Ε. διαθέτει Σύστημα Παρακολούθησης των Οχημάτων, προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες Οδηγίες μέσω Τηλεματικής σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών καθώς και για την οδηγική συμπεριφορά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, τις οποίες και ακολούθησε επιτυχώς ο εν λόγω οδηγός. Επιπλέον, οι οδηγίες αυτές εξειδικεύτηκαν περαιτέρω λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας

Βασική προτεραιότητα της εταιρείας ήταν και είναι η ασφαλής μεταφορά του επιβατικού κοινού», σημειώνει η ανακοίνωση της ΟΣΥ.

«Οι κακοπροαίρετες αναφορές δεν προσφέρουν καμιά υπηρεσία στους πολίτες, ούτε και στους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους με επαγγελματισμό και ευθύνη» καταλήγει.

 

«Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα χάρη στην εμπειρία του οδηγού»

«Τουλάχιστον αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, καθώς ευτυχώς ήταν έμπειρος ο οδηγός, άνοιξε αμέσως τις πόρτες και προέτρεψε τον κόσμο να εγκαταλείψει το όχημα γιατί το νερό έφτασε γρήγορα το ένα μέτρο», είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο γραμματέας εργαζομένων του ΟΑΣΑ, Φώτης Νικολακόπουλος, ο οποίος πήγε στο σημείο της λεωφόρου Ποσειδώνος.

«Φτάνοντας στο σημείο της γέφυρας, στην λεωφόρο της Ποσειδώνος από την παλιά παραλιακή, υπήρχαν νερά αλλά όχι πάρα πολλά, ακόμα διέρχονταν αυτοκίνητα. Επειδή είναι 18μετρο το λεωφορείο, η λεγόμενη φυσαρμόνικα και το σημείο στον δρόμο είναι χαμηλό, ο οδηγός χρησιμοποίησε την ανύψωση και πατώντας το κουμπί για να περάσει με περισσότερη ασφάλεια, ήρθε ένας μεγάλος όγκος νερού, από την μεριά του οδηγού και χτύπησε το λεωφορείο. Μπήκε στον κινητήρα το νερό και έσβησε η μηχανή, χωρίς να μπορεί να ξαναπάρει μπροστά», περιέγραψε ο κ. Νικολακόπουλος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Σεισμός στην Κύπρο: Η στιγμή που ο υπουργός Άμυνας «τραντάχτηκε» από τη δόνηση των 5,3 Ρίχτερ – «Κουνάει ακόμη»
Εντύπωση προκαλεί η στιγμή που «χτυπάει» ο σεισμός, την ώρα που μιλάει on air του Cyprus Times ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Βασίλης Πάλμας, στον Μανώλη Καλαντζή, οι οποίοι αντιλαμβάνονται την δόνηση
Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Βασίλης Πάλμας
Πορεία διαμαρτυρίας των εργαστηριακών γιατρών στο κέντρο της Αθήνας – «Φτάνει πια η αδικία, το clawback είναι υφαρπαγή»
«Όλα τα εργαστήρια της χώρας, ακτινολόγοι και μικροβιολόγοι, έχουμε έρθει στην Αθήνα. Θέλουμε να βροντοφωνάξουμε» λέει η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαστηριακών Ιατρών
πορεία