Χωρίς κατηγορία

Μέρκελ και Ολάντ φώναξαν: “Ζήτω η γαλλο-γερμανική φιλία”

Μέρκελ και Ολάντ γιορτάζουν την γαλλο-γερμανική φιλία. "Η Ευρώπη θα νικήσει την κρίση", επισημαίνουν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Η Αγγελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ εξήραν σήμερα από την πόλη Λουντβιχσμπουργκ την γαλλο-γερμανική φιλία, πριν από το γεύμα εργασίας στη διάρκεια του οποίου θα προσπαθήσουν να εναρμονίσουν τις θέσεις τους για τον κρίση στην ευρωζώνη, αλλά και την συγχώνευση του ευρωπαϊκού ομίλου αεροναυπηγικής και άμυνας( EADS) με την βρετανική εταιρία αμυντικών συστημάτων (BAE).
 
“Ζήτω η γαλλο-γερμανική νεολαία, ζήτω η ευρωπαϊκή νεολαία”, είπε στα γαλλικά η γερμανίδα καγκελάριος στο τέλος της ομιλίας της ενώπιον πολιτικών, οργανώσεων νέων και κατοίκων της πόλης αυτής στην νοτιοδυτική Γερμανία.
 
Ακολουθώντας το παράδειγμα της Μέρκελ, ο γάλλος πρόεδρος είπε στα γερμανικά, ολοκληρώνοντας την δική του ομιλία: “Ο ρόλος σας είναι να κάνετε πραγματικότητα το ευρωπαϊκό όνειρο και να του χαρίσετε ένα μέλλον. Ζήτω η γαλλο-γερμανική φιλία”.
 
Οι δύο ηγέτες εκφώνησαν τις ομιλίες τους στον προαύλιο χώρο του κάστρου του Λούντβιχσμπουργκ, ενός από τα μεγαλύτερα γερμανικά κάστρα της εποχής μπαρόκ, στο ίδιο σημείο που είχε μιλήσει πριν από 50 χρόνια ο στρατηγός ντε Γκολ.
 
Η Μέρκελ ανέφερε δύο φορές στην ομιλία της ότι οι Ευρωπαίοι είναι ενωμένοι και πρόσθεσε πως την εποχή που ο ντε Γκολ εκφώνησε το λόγο του η ίδια ήταν οκτώ χρόνων και ζούσε στην Ανατολική Γερμανία. “Εκείνη την εποχή ήταν πέρα από την φαντασία μου να σκεφτώ ότι βρίσκομαι εδώ”, είπε χαρακτηριστικά.
 
Τόσο η Μέρκελ όσο και ο Ολαντ υπογράμμισαν πως “η απάντηση στην κρίση έχει μόνο ένα όνομα: Ευρώπη, η Ευρώπη θα νικήσει την κρίση”.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χωρίς κατηγορία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χωρίς κατηγορία: Περισσότερα άρθρα
Οστεοπόρωση: Η σιωπηλή νόσος των οστών και οι εξετάσεις που μπορούν να προλάβουν τα κατάγματα
Ποιοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, πότε χρειάζεται μέτρηση οστικής πυκνότητας και γιατί η έγκαιρη διάγνωση και η συνέπεια στη θεραπεία είναι καθοριστικές για την υγεία του σκελετού
Πηγή φωτό: iStock
Αλέξης Τσίπρας: Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη για τις πλημμύρες και τις υποδομές – Το πρόγραμμα των επισκέψεων
Σε Ηράκλειο και Λασίθι τη Δευτέρα και σε χωριά του Ρεθύμνου την Τρίτη ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ - Στο επίκεντρο οι καταστροφές από τις πλημμύρες, ο ΒΟΑΚ και τα νοσοκομεία του νησιού
Αλέξης Τσίπρας
Ηλίας Κασιδιάρης: «Yπάρχουν επαφές με ανεξάρτητους, απευθύνεται και σε ψηφοφόρους της Λατινοπούλου και του Βελόπουλου» λέει η δικηγόρος του
«Είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με ανεξάρτητους από τη ΝΔ, ούτε έχει ή θα έχει καμία σχέση με το υπό ίδρυση κόμμα του Αντώνη Σαμαρά» είπε η δικηγόρος του
Ηλίας Κασιδιάρης