«Τα σαλιγκάρια μπορούμε να τα μαζέψουμε μόνοι μας στο βουνό ή τα χωράφια, αλλά πρέπει να ξέρουμε τουλάχιστον ότι καλά είναι αυτά που έχουν ασπριδερά το κέλυφος τους και όχι πρασινωπό. Μπορούμε να τα βρούμε επίσης στην αγορά ή να μας τα στείλουν από την Κρήτη, όπου τα λένε χοχλίους.
Απ’ αυτά γίνεται ένα πολύ νόστιμο φαγητό. Δε σας κρύβω ότι είναι δύσκολο έδεσμα, αλλά αξίζει τον κόπο, γιατί επαναλαμβάνω είναι πεντανόστιμα», γράφει μεταξύ άλλων στο βιβλίο του ο Μοναχός Επιφάνιος.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή και κρατήστε σημειώσεις για ένα ξεχωριστό αγιορείτικο φαγάκι!
Μαγειρεύοντας σαλιγκάρια γιαχνί: Οι φερεοικοι και χόχλοι των αρχαίων, ή αλλιώς οι σαλιακοί του σήμερα ή σαλιγκάρια, πρέπει να προσέξουμε να είναι ζωντανά, ενδεχομένως κάποια από αυτά να έχουν ψοφήσει. Τα βάζουμε σε μία λεκάνη, που έχει νερό μέχρι τη μέση, και τη σκεπάζουμε με καπάκι, προσθέτοντας κάποιο βάρος από πάνω. Τα αφήνουμε εκεί για πέντε έως έξι ώρες.
Διαβάστε αναλυτικά στο dogma.gr