Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ο αντιπρόεδρος της Lockheed Martin για την πρόταση ενίσχυσης του Πολεμικού Ναυτικού και τα Romeo

Ο αντιπρόεδρος της Lockheed Martin για την πρόταση ενίσχυσης του Πολεμικού Ναυτικού και τα Romeo

Ο ναύαρχος ε.α. του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και αντιπρόεδρος της Lockheed Martin για θέματα διεθνών έργων και ανάπτυξης, Τόμας Ρόουντεν, μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή αλλά και το πρόγραμμα αναβάθμισης του στόλου του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Τ. Ρόουντεν ανέφερε ότι επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη χώρα μας το 1981 και απέπλευσε με σκάφος από τη βάση της Σούδας «ξεκινώντας», όπως είπε χαρακτηριστικά, «τις περιπέτειές μου στη Μεσόγειο».

«Είχα, επίσης, το προνόμιο να είμαι επικεφαλής στα πλοία που χρησιμοποίησαν οι ΗΠΑ για την εκκένωση του Λιβάνου» συνέχισε και προσέθεσε: «Στείλαμε πλοία από τη Σούδα σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση».

Αναφορικά με το ζήτημα της αναβάθμισης του στόλου του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, ο αντιπρόεδρος της Lockheed Martin τόνισε ότι οι ΗΠΑ μπορούν να συνδράμουν με συγκεκριμένη πρόταση που αφορά σε «τέσσερα καινούργια πλοία καθώς και στον εκσυγχρονισμό ακόμη τεσσάρων πλοίων, που ήδη κατέχει το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό».

Δείτε λεπτομέρειες στο OnAlert.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις