Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο παν-Τουρκισμός του Ερντογάν απειλή για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή

Ερντογάν

Η Τουρκία του Ερντογάν προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη συμμαχία της με το Αζερμπαϊτζάν για να ενισχύσει τη θέση της στην περιοχή ως μέρος μιας νεο-οθωμανικής στρατηγικής που συγχωνεύει τα τουρκικά κράτη της Κεντρικής Ασίας σε έναν αδιάλειπτο χώρο με κοινές ένοπλες δυνάμεις, έγραψε το Σάββατο ο Λίβυος δημοσιογράφος Alaeddin Saleh στο Modern Diplomacy.

Οι Κούρδοι της βόρειας Συρίας και οι Αρμένιοι στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ πέρυσι «βίωσαν τη δυστυχία του τουρκικού εθνικισμού», έγραψε ο Σάλεχ, τονίζοντας ότι η εξωτερική πολιτική του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναζητά να ανακτήσει το πρώην μεγαλείο της.

Αρκετές στρατιωτικές επιδρομές έχουν δώσει στην Τουρκία τον έλεγχο τμημάτων της βόρειας Συρίας, συμπεριλαμβανομένης της κυρίως κουρδικής περιοχής Afrin, καθώς και εδάφους που εκτείνεται από το Azaz έως το Al-Bab και το Jarablus. Σε αυτές τις πρώην κουρδικές περιοχές, οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία κατηγορήθηκαν για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διάπραξη εγκλημάτων πολέμου.

Δείτε τη συνέχεια στο OnAlert.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις