Ο μοναχός Επιφάνιος ο Μυλοποταμινός αγαπούσε τα ρεβίθια, μια που τα όσπρια ανήκουν στη λεγόμενη μεσογειακή διατροφή από την οποία μόνο οφέλη μπορούμε να αποκομίσουμε.
Όπως συνήθιζε να λέει οι νέες διατροφικές συνήθειες έβγαλαν από το τραπέζι μας εκείνα τα φαγητά, που χρειάζονται περισσότερο χρόνο στην παρασκευή τους. Αν και τον τελευταίο καιρό τα όσπρια αρχίζουν δειλά δειλά να ξανακάνουν την εμφάνιση τους.
«Με αυτές τις συνταγές θέλω να σας ωθήσω να δείξετε περισσότερη προσοχή στην παραδοσιακή μαγειρική, τη λεγόμενη μεσογειακή. Αυτή είναι ταυτοχρόνως και η αγιορείτικη μαγειρική. Οι ειδικοί τη χαρακτηρίζουν υγιεινή. Εσείς μπορείτε να την πείτε καλογερική, μοναστηριακή ή και αγιορείτικη», εξηγούσε χαρακτηριστικά ο αγαπημένος αρχιμάγειρας του Αγίου Όρους. Συμβούλευε, μάλιστα, να προσέχουμε, ώστε τα όσπρια να είναι φρέσκα για να μαγειρευτούν σωστά και να μαλακώσουν δίνοντας μας ένα φαγητό όλο θρεπτικά στοιχεία και φυσικά πεντανόστιμο.
Διαβάστε αναλυτικά στο dogma.gr