Site icon NewsIT
21:02 | 29.07.21

Όλα όσα δεν πρέπει να κάνετε όταν πίνετε τεκίλα

epa02539915 Picture made available on 20 January 2011 shows a woman observing bottles of tequila in Mexico City, Mexico, 14 December 2010. National production of Mexican tequila, the most popular drink in the country, rose in 2010 3,37 percent compared with 2009, and reached 257 million liters. EPA/SASHENKA GUTIERREZ

Newsit Newsroom

Η τεκίλα παίρνει το όνομα της από την ομώνυμη πόλη περίπου 65 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Γουαδαλαχάρα, η οποία βρίσκεται στην Μεξικάνικη πολιτεία του Χαλίσκο. Είναι ένα απόσταγμα που δημιουργείται από τους ψημένους και ζυμωμένους χυμούς της μπλε αγαύης, ενός μεξικάνικου φυτού με αιχμηρές άκρες που θυμίζει κάκτο.

Ο Χοσέ Κουέρβο (Jose Cuervo) ήταν ο πρώτος ο οποίος παρήγαγε εμπορικά τεκίλα. Οι πρώτες εξαγωγές στις ΗΠΑ έλαβαν χώρα στο τέλος του 19ου αιώνα, ενώ δημοφιλία του ποτού αυξήθηκε κατά τον 20ό αιώνα.

Η τεκίλα είναι ένα ποτό που συχνά πίνεται λάθος, ακόμη κι από εκείνους που θεωρούν τους εαυτούς τους “έμπειρους πότες”. Αν λοιπόν δε θέλετε να ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που από άγνοια δεν σέβεται το εθνικό ποτό του Μεξικού, ενημερωθείτε για το πώς πρέπει να το πίνετε.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version