Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Όλη η Γαλλία στους δρόμους για την κλιματική αλλαγή!

Όλη η Γαλλία στους δρόμους για την κλιματική αλλαγή!
photo epa

Πάνω από 100.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε όλη την Γαλλία για να στηρίξουν τη μάχη κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Με κεντρικό σύνθημα “Υπάρχει ακόμη χρόνος;” χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους στη Γαλλία με τις μαζικότερες εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται στο Παρίσι με 14.500 διαδηλωτές, σύμφωνα με την καταμέτρηση του κέντρου Occurence, 25.000 σύμφωνα με τους διοργανωτές,

Διαδηλώσεις είχαμε στη Λιόν και τη Γκρενόμπλ με τη συμμετοχή 10.000 διαδηλωτών σε κάθε μία εξ αυτών, σύμφωνα με τις νομαρχιακές αρχές.

Συνολικά στη Γαλλία προγραμματίστηκαν 80 διαδηλώσεις, ακόμα και σε μικρότερες πόλεις όπως η Ντιζόν με 1200 διαδηλωτές, σύμφωνα με τους οργανωτές.

Στη Λιλ ο αριθμός των συμμετεχόντων ανήλθε σε 3.200, στο Μπορντό 2.500 άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους και στο Στρασβούργο 1.850 διαδηλωτές βγήκαν για να φωνάξουν κατά της κλιματικής αλλαγής.

Στο Παρίσι, από τη πλατεία της Όπερας στην πλατεία Δημοκρατίας, η πορεία έγινε υπό τους ήχους ταμπούρλων, ενώ τα πανό έγραφαν συνθήματα όπως «Ας αλλάξουμε το σύστημα, όχι το κλίμα» και «Ακολουθεί ζέστη». Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν και ο Ζαν Λικ Μελανσόν, ο ηγέτης του κόμματος της Ανυπότακτης Γαλλίας.

«Δεν είμαστε χαμένοι, τα “πάντα” βγήκαν στους δρόμους» φώναζαν ορισμένοι διαδηλωτές φορώντας το κόκκινο μπλουζάκι της οργάνωσης WWF, ενώ περπατούσαν πίσω από τη μασκότ της, ένα τεράστιο πάντα.

Στο Μπορντό, οι διαδηλωτές ήταν κάθε ηλικίας, ήρθαν στο σημείο συνάντησης με ποδήλατα ή πεζή. Μεταξύ αυτών τρεις μαθητές ηλικίας 13-15 ετών που κρατούσαν ένα πανό με το σύνθημα «Στα δέντρα, πολίτες!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις