Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Απόλλων: Χασάν το… αγχολυτικό! Τα βρήκαν “σκούρα” οι Πειραιώτες

Ολυμπιακός – Απόλλων: Χασάν το… αγχολυτικό! Τα βρήκαν “σκούρα” οι Πειραιώτες
Intime.gr

Ο Απόλλων Σμύρνης στάθηκε πολύ καλά στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Ο Ολυμπιακός είχε πολλές αλλαγές στη σύνθεση του, ζορίστηκε κόντρα στην “Ελαφρά Ταξιαρχία” αλλά τελικά επικράτησε με 2-0, με σκόρερ τον Χασάν. Δυο δοκάρια οι “ερυθρόλευκοι”. Έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Μπουχαλάκης. Μεγάλη εμφάνιση από τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων.

Πέτυχε τον σκοπό του, λίγες ημέρες μετά την ήττα στην έδρα της Πόρτο. Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πάρα πολύ κόντρα στον μαχητικό Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά συνέχισε ακάθεκτος στη Superleague, επικρατώντας με 2-0. “Λυτρωτής” ο Χασάν, που πέτυχε και τα δυο τέρματα των γηπεδούχων.

Τους 13 βαθμούς, όσους έχει και ο Άρης -που παίζει την Κυριακή- έφτασε η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, που… επέμεινε μέχρι τέλους και πήρε τη νίκη. Στους 3 βαθμούς παρέμεινε η ομάδα του Παράσχου.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε ροτέισον, αφήνοντας στον πάγκο τους περισσότερους βασικούς παίκτες του και δίνοντας χρόνο συμμετοχής σ’ αυτούς που δεν έχουν αγωνιστεί αρκετά στα παιχνίδια της ομάδας.

Ο Βαλμπουενά, ο Εμβιλά κι ο Ελ Αραμπί κάθισαν στον πάγκο, με τους Πειραιώτες να μην μπορούν να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο και τον Απόλλωνα Σμύρνης να στέκεται εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο και να κρατάει εύκολα το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο, δημιουργώντας, μάλιστα, και φάσεις για γκολ.

Στο 8′, ο Σα μπλόκαρε σουτ του Ιωαννίδη, ενώ ο Βέρχουλστ απέκρουσε κεφαλιά του Σισέ στο επόμενο λεπτό. Στο 11′ ο Απόλλωνας απείλησε και πάλι, με την καρφωτή κεφαλιά του Ιωαννίδη να φεύγει λίγο άουτ. Έπειτα από ένα εικοσάλεπτο χωρίς ιδιαίτερες φάσεις, ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά και πίεσε για το γκολ πριν το ημίχρονο. Στο 34′ ο Βέρχουλστ απέκρουσε δύσκολα κεφαλιά του Χασάν, ενώ στο 36′ έδιωξε και σουτ του Μπρούμα.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ο Μπουχαλάκης ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση κι έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Εμβιλά να παίρνει τη θέση του.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε στη μάχη τον Βαλμπουενά και τον Ελ Αραμπί, βγάζοντας τους Φορτούνη και Μπρούμα και κρατώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Λοβέρα και Χασάν. Ο Απόλλωνας συνέχισε να στέκεται εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο και στο 59′ ο Σα μπλόκαρε καλό σουτ του Ιωαννίδη.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού χάθηκε στο 60′, με τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα να πραγματοποιεί τρομερή επέμβαση σε κοντινή κεφαλιά του Χασάν. Ο Ολυμπιακός, μετά το 60′, ανέβασε ακόμα περισσότερη την απόδοση του, πιέζοντας αφόρητα τους φιλοξενούμενους. Στο 62′ ο Μαρτίνς έριξε στη μάχη και τον Μασούρα, βγάζοντας τον Λοβέρα.

Στο 66′ ήρθε τελικά η λύτρωση για τον Ολυμπιακό, με τον Χασάν να στέλνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του Αιγύπτιου πριν σκοράρει, ο Παπαπέτρου συμβουλεύτηκε το VAR κι έδειξε σέντρα.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Αιγύπτιος “καθάρισε” το ματς και με προβολή από την καρδιά της μεγάλης περιοχής έκανε το 2-0. Ο Απόλλων Σμύρνης έδειξε να προσπαθεί για το γκολ.. της τιμής, αλλά ο Ολυμπιακός “άγγιξε” το 3-0. ο Ελ Αραμπί δεν μπόρεσε σε δυο περιπτώσεις (83′ και 84′) να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρε (στη δεύτερη είχε δοκάρι).

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις