Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Παναγιωτόπουλος για Rafale, φρεγάτες, παρέλαση 25ης Μαρτίου [vid]

Παναγιωτόπουλος για Rafale, φρεγάτες, παρέλαση 25ης Μαρτίου [vid]

Για όλα μίλησε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στην ΕΡΤ. Στη συνέντευξή του αναφέρθηκε στο εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας, στις διερευνητικές επαφές με την γείτονα, για την Ν.Α. Μεσόγειο, για τον Τούρκο ομόλογο του, τις NAVTEX, την παράταση της στρατιωτικής θητείας, τους εμβολιασμούς στις Ένοπλες Δυνάμεις, ακόμη και για την διεξαγωγή της παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

Ο υπουργός αναφερόμενος στους εξοπλισμούς εξήγησε ότι γίνονται βάσει ενός συγκεκριμένου οργανωμένου σχεδίου ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες και των τριών κλάδων των Ε.Δ. Περιλαμβάνεται αναβάθμιση, υποστήριξη και εκσυγχρονισμός συστημάτων, όχι μόνο προμήθειες. Τόνισε μάλιστα πως η υλοποίηση του σχεδίου προχωρά με τη σκληρή δουλειά των στελεχών και των τριών κλάδων υπό τον συντονισμό του Α/ΓΕΕΘΑ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε μάλιστα για την προμήθεια των Rafale πως σημαντικό ρόλο έπαιξε η ζωντανή η σχέση Ελλάδας-Γαλλίας. Οι Γάλλοι βοήθησαν πολύ, είπε, η διαπραγμάτευση για την καλή κατάσταση των Rafale, δεν ήταν απλή. Αναφέρθηκε και στην εκπαίδευση των πιλότων στη Γαλλία και στην Ελλάδα, ενώ επανέλαβε ότι από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους θα αρχίσουν να παραλαμβάνονται ένα ένα τα αεροσκάφη, για τα οποία τόνισε πως είναι τελευταίας τεχνολογίας, με προηγμένα όπλα.

Δείτε τι λέει για τις φρεγάτες, την στρατιωτική θητεία, τις διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία και τις Navtex, αλλά και για την παρέλαση της 25ης Μαρτίουμ, στο OnAlert.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις