Κυριακή, 19 Μαΐ
20oC Αθήνα

Πανελλήνιες 2023 – Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τον διαγωνιζόμενο, που πιάστηκε με «ψείρα» στο αφτί

Πανελλήνιες 2023 – Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τον διαγωνιζόμενο, που πιάστηκε με «ψείρα» στο αφτί

Στη φάκα των επιτηρητών πιάστηκε υποψήφιος των Πανελληνίων Εξετάσεων από ιδιωτικό Λύκειο της Θεσσαλονίκης, που έγραφε έχοντας στ’ αυτί ένα ακουστικό ψείρα και η Εισαγγελεία Θεσσαλονίκης ξεκίνησε ήδη έρευνα για το όλο θέμα.

Ποινικές ευθύνες για την περίπτωση του υποψηφίου των φετινών Πανελληνίων Εξετάσεων που πιάστηκε από επιτηρητές να αντιγράφει με ακουστικό στο αφτί, ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Με βάση δημοσιεύματα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής έδωσε εντολή να διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα από την Αστυνομία για το θέμα του υποψηφίου των Πανελληνίων που πιάστηκε με την «ψείρα» στο αυτί.

Η έρευνα κινείται σε δύο επίπεδα: αφενός να διαπιστωθεί εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης ή της πλαστογραφίας από τον διαγωνιζόμενο μαθητή και αφετέρου να εντοπιστούν τυχόν συνεργοί του ώστε να αποδοθούν και σε αυτούς οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να ληφθούν καταθέσεις από τους καθηγητές – επιτηρητές, να κατασχεθεί το ακουστικό – «ψείρα» και να εξεταστεί το γραπτό του.

Τον πρόδωσε το βουητό

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που επικαλείται ο εισαγγελέας, ο διαγωνιζόμενος μαθητής έδινε πανελλήνιες εξετάσεις σε ιδιωτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη. Επιτηρητές άκουσαν ένα βουητό στην αίθουσα και τότε ανακάλυψαν ότι είχε ακουστικό στο αφτί. Το γραπτό του, όπως αναφέρουν τα ίδια δημοσιεύματα, μηδενίστηκε.

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις