Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πέντε φάροι της Ελλάδας που μοιάζουν βγαλμένοι από μυθιστόρημα

Πέντε φάροι της Ελλάδας που μοιάζουν βγαλμένοι από μυθιστόρημα

Στέκουν εδώ και χρόνια ή ακόμη και αιώνες και ο ρόλος τους κάποτε ήταν τόσο σημαντικός ώστε οι άνθρωποι σχεδόν εξαρτώνταν από αυτούς.

Σήμερα άλλοι σε λειτουργία και άλλοι όχι, προκαλούν δέος με την όψη τους και πολλοί από αυτούς μοιάζουν σαν να ξεπήδησαν από κάποιο μυθιστόρημα με ναυτικούς και γοργόνες.

Μιλάμε, βέβαια, για φάρους της Ελλάδας που στέκουν από άκρη σε άκρη της και πολλές φορές χτυπιούνται το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου από τα κύματα. Κάποιοι από αυτούς είναι πραγματικά ξεχωριστοί όχι μόνο για τη θέση και το ρόλο τους αλλά και την ομορφιά τους.

Ιδιαίτερα όταν ανατέλλει ή δύει ο ήλιος το θέαμα δεν μπορεί παρά να σε ταξιδέψει ακόμη κι αν το βλέπεις από φωτογραφίες. Σήμερα θα ανακαλύψουμε μερικούς από αυτούς που μέσα από τα ταξίδια, μας έχουν κλέψει την καρδιά…

Φάρος Χανίων – Κρήτη: Αποτελεί με σιγουριά το μεγαλύτερο και πιο επιβλητικό στολίδι της πόλης των Χανίων. Είναι ο Αιγυπτιακός Φάρος στο Ενετικό Λιμάνι ο οποίος δεν είναι καθόλου τυχαία τόσο πολύ φωτογραφημένος. Ο Φάρος που αποτελείται στην πραγματικότητα από τρία τμήματα μπορεί να ονομάζεται «Αιγυπτιακός» αλλά στην πραγματικότητα κατασκευάστηκε από Ενετούς, στα τέλη του 16ου αιώνα.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις