Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Ποιους “βλέπει” η ασφάλεια πίσω από την απόπειρα ληστείας στην τράπεζα στον Άγιο Παντελεήμονα

Ποιους “βλέπει” η ασφάλεια πίσω από την απόπειρα ληστείας στην τράπεζα στον Άγιο Παντελεήμονα
photo eurokinissi

Πάνω από ενάμιση εκατομμύρια ευρώ η μπάζα των δραστών από παλιότερες ληστείες σε υποκαταστήματα της ίδιας τράπεζας.
Αντικλείδι στη διπλανή πολυκατοικία και στην πίσω πόρτα του υποκαταστήματος είχαν οι ληστές.
Πέρασαν όλο το βράδυ στο υπόγειο της πολυκατοικίας.
Πάνω από δυο άτομα θεωρεί η ασφάλεια πως συμμετείχαν στην απόπειρα ληστείας στην τράπεζα.

Ένα περίεργο σενάριο που ίσως τελικά να μην απέχει πολύ από την πραγματικότητα, εξετάζουν τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής, όσον αφορά στην απόπειρα ληστείας και ομηρίας υπαλλήλων και Διευθυντή σε υποκατάστημα τράπεζας στον Άγιο Παντελεήμονα, που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης.

Το σενάριο λοιπόν που εξετάζουν με σοβαρότητα οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας είναι οι δυο ληστές, που τελικά τράπηκαν σε φυγή όταν είδαν την ομάδα ΔΙΑΣ έξω από την τράπεζα, να πρόκειται για μέλη της ομάδας των επαγγελματιών που έχουν αδειάσει τις θυρίδες σε δυο τραπεζικά υποκαταστήματα της ίδιας ιδιωτικής τράπεζας, στην Αθήνα και το Πειραιά το 2016 και το 2017 αντίστοιχα.

Μάλιστα εκτιμάται πως η συγκεκριμένη σπείρα, από τις δυο ληστείες που πραγματοποίησε σε υποκατάστημα στην Λ. Κηφισίας τον Αύγουστο του 2016 και σε υποκατάστημα στης ίδια τράπεζα στον Πειραιά τον Απρίλιο του 2017, αποκόμισε ένα ποσό της τάξεως του ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ και άνω.

Όσον αφορά στην απόπειρα ληστείας σε υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας , την προηγούμενη Τετάρτη στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, οι αστυνομικοί θεωρούν σφόδρα πιθανό το ενδεχόμενο, οι δυο οπλοφόροι ,ο ένας κρατούσε Καλάσνικοφ κι άλλος πιστόλι, που εισέβαλαν από την πίσω πόρτα στο υποκατάστημα, να ήταν οι προπομποί των υπολοίπων συνεργών τους.

Συνεργών που περίμεναν αθέατοι έξω από την τράπεζα μέχρις ότου οι “σύντροφοι” τους να δώσουν το σήμα να μπουν στο εσωτερικό, αφού πρώτα είχαν απενεργοποιήσει τα συστήματα ασφαλείας, για την θωρακισμένη πόρτα της τράπεζας.

Άλλωστε στις άλλες δυο περιπτώσεις οι πέντε ληστές είχαν μπει σταδιακά στα υποκαταστήματα, αφού πρώτα οι συνεργοί τους είχαν απενεργοποιήσει όλα τα συστήματα ασφαλείας, προκειμένου να μπορέσουν οι “τεχνικοί” της συμμορίας να περάσουν τα εργαλεία για την παραβίαση των θυρίδων, όπως κόφτες, ηλεκτρικούς τροχούς και μικρές μπουκάλες οξυγόνου.

Στην περίπτωση του Αγίου Παντελεήμονα, οι δυο οπλοφόροι είχαν αντικλείδια για την πόρτα της διπλανής πολυκατοικίας, στην οποία μπήκαν λίγο μετά τη μια μετά τα μεσάνυχτα και πέρασαν ολόκληρη την νύχτα “λουφαγμένοι” στο υπόγειο.

Όταν πια η τράπεζα άνοιξε, περάσαν στον ακάλυπτο του κτηρίου και μ’ άλλο αντικλείδι που είχαν, άνοιξαν την πίσω πόρτα του υποκαταστήματος εισβάλλοντας στο εσωτερικό.

Εκείνη την ώρα ένας από τους υπαλλήλους πάτησε το κουμπί του κρυφού συναγερμού, με αποτέλεσμα άμεσα να φτάσει έξω από την τράπεζα μια ομάδα ΔΙΑΣ.

Στην θέα των αστυνομικών, οι δυο οπλοφόροι τράπηκαν σε φυγή, προφανώς και οι συνεργοί τους που περίμεναν έξω από το υποκατάστημα κρυμμένοι σε κάποιο βαν, με τα εργαλεία ανά χείρας προκειμένου να ξηλώσουν, είτε τις θυρίδες της τράπεζας, είτε το χρηματοκιβώτιο.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις