Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Ριζική ανάπλαση στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα

Ριζική ανάπλαση στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια από τις πιο πολυσύχναστες και γνωστές πλατείες του λεκανοπεδίου, η πλατεία Δαβάκη, αναβαθμίζεται πλήρως από τον Δήμο Καλλιθέας.

Η σχετική μελέτη προβλέπει τη ριζική ανάπλαση του κεντρικού πάρκου της πόλης, τόσο από κηποτεχνικής αρχιτεκτονικής τοπίου όσο και καθολικής αναμόρφωσης των όψεων των σκληρών επιφανειών, όπου θα γίνουν επεμβάσεις καθαρισμού και προστασίας τους με σύγχρονη τεχνολογία. Ταυτόχρονα θα εγκατασταθεί αστικός εξοπλισμός, με τον οποίο το πάρκο Δαβάκη θα αποτελέσει ένα «έξυπνο» σημείο της πόλης, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην προσβασιμότητα για ΑμεΑ.

Μερικά από τα σύγχρονα σημεία εξοπλισμού περιλαμβάνουν «έξυπνους» καθιστικούς πάγκους και πάγκους πληροφόρησης (infokiosk) με υποστήριξη για ΑμεΑ, «έξυπνο» σημείο πληροφόρησης, «έξυπνο» ηλιακό σταθμό ποδηλάτων και διαδραστικά όργανα παιδικής χαράς.

Τον δρόμο για την υλοποίηση όλων αυτών άνοιξε η απόφαση του Πράσινου Ταμείου να εντάξει το έργο στο πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» στον άξονα για την «Αστική Αναζωογόνηση». Είναι ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, εκ των οποίων οι 600.000 ευρώ θα είναι από το Πράσινο Ταμείο.

«Με το έργο αυτό η πλατεία Δαβάκη θα πάρει μια νέα όψη. Θα είναι επίσης πιο λειτουργική και σύγχρονη κι έτσι θα γίνει το επίκεντρο για όλους τους περιοίκους, αλλά και ευρύτερα όλους τους κατοίκους της πόλης», δήλωσε ο δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος και πρόσθεσε: «Με το νέο έργο η κεντρική πλατεία μας θα γίνει πιο ζωντανή, πιο ασφαλής και πιο φιλική προς όλους τους κατοίκους. Τα επόμενα βήματα θα είναι η αναβάθμιση της Αγοράς της πόλης με πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Γρυπάρη, διαμόρφωση προσόψεων και ανάπλαση των πεζοδρομίων από την εφαρμογή του προγράμματος open mall. Έτσι, συνολικά το κέντρο της Καλλιθέας αναγεννιέται και μπαίνει σε μια νέα εποχή».

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις