Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

S-400: Πού θα τοποθετηθούν στην Τουρκία – Πώς θα ελέγχουν Αιγαίο και Κύπρο

S-400: Πού θα τοποθετηθούν στην Τουρκία – Πώς θα ελέγχουν Αιγαίο και Κύπρο

Τι αναφέρει η Τουρκική εφημερίδα “Μιλιέτ”.

Παρά τις προειδοποιήσεις της διεθνούς κοινότητας και ιδιαιτέρως των ΗΠΑ προς την Άγκυρα να μην αναπτύξει το ρωσικό αντι-αεροπορικό σύστημα S-400, η Τουρκία δηλώνει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω και ήδη εξετάζει πού θα τοποθετήσει τις συστοιχίες που θα αρχίσει να παραλαμβάνει τον Ιούλιο, ώστε να αυξήσει την αποτρεπτική της ικανότητα και στο Αιγαίο, όπου –σύμφωνα με τη ‘Μιλιέτ’- η Ελλάδα παραβιάζει συνεχώς το εναέριο χώρο, αλλά και να ενισχύσει την κυριαρχία της στην ανατολική Μεσόγειο.

4 πυροβολαρχίες με 256 πυραύλους ‘προίκα’

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της παράδοσης, στην Τουρκία θα παραδοθούν 2 συστοιχίες S-400, οι οποίες αποτελούνται από 4 πυροβολαρχίες. Σε πρώτη φάση δηλαδή, η Τουρκία θα αποκτήσει 4 πυροβολαρχίες, καθεμία εκ των οποίων θα αναπτυχθεί σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Μαζί θα παραδοθούν συνολικά 128 βλήματα/πύραυλοι διαφορετικού βεληνεκούς, καθώς και επιπλέον βλήματα/πύραυλοι, που θα χρησιμοποιούνται εναλλακτικά. Αν υπολογιστεί ότι για κάθε βλήμα/πύραυλο θα πρέπει να υπάρχει κι ένα δεύτερο βλήμα αναμένεται να παραδοθούν τουλάχιστον 256 πύραυλοι στην Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες και δείτε αποκαλυπτικό χάρτη στο OnAlert.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις