Site icon NewsIT
13:12 | 05.02.20

Σύροι μισθοφόροι πηγαίνουν στην Τρίπολη νομίζοντας ότι θα πολεμήσουν… Ρώσους!

Newsit Newsroom

"Υπάρχουν Ρώσοι εδώ, Ρώσοι στρατιώτες. Οι Τούρκοι μας το επιβεβαίωσαν. Δεν θα πείραζα κανέναν Λίβυο εδώ. Αλλά άμα βρω Ρώσο...", λέει Σύρος μισθοφόρος στην Λιβύη.

Την ώρα που Συριακές και Ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν την Ιντλίμπ και το Χαλέπι, χιλιάδες παραστρατιωτικοί από τον υποστηριζόμενο από την Τουρκία Ελεύθερο Συριακό Στρατό (TFSA) οι οποίοι θεωρητικά θα έπρεπε να υπερασπίζονται αυτές τις περιοχές στην Συρία, βρίσκονται στη Λιβύη. Έχουν έρθει αεροπορικά από την Τουρκία στην Τρίπολη, μετά από αίτημα της κυβέρνησης του Σάρατζ για να πολεμήσουν στο πλευρό δεκάδων ισλαμιστικών οργανώσεων υπερασπιζόμενοι την πρωτεύουσα της Λιβύης απέναντι στις δυνάμεις του Χάφταρ.

Όμως όπως δηλώνει στην δημοσιογράφο Lindsey Snell του ιστότοπου The Investigative Journal ο Soleman Mohammad, ένας 21χρονος Σύρος μισθοφόρος από την επαρχία του Ινλίμπ,οι μαχητές του TFSA έχουν επαρκές κίνητρο. “Υπάρχουν Ρώσοι εδώ, Ρώσοι στρατιώτες. Οι Τούρκοι μας το επιβεβαίωσαν. Δεν θα πείραζα κανέναν Λίβυο εδώ. Αλλά άμα βρω Ρώσο, τότε…”, λέει ο ίδιος.

Διαβάστε λεπτομέρειες στο OnAlert.gr

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version