Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τα πιο παράξενα στοιχήματα στην σύγχρονη ιστορία

Τα πιο παράξενα στοιχήματα στην σύγχρονη ιστορία

Το στοίχημα αποτελεί μία από τις αγαπημένες ασχολίες των ανδρών μιας και μέσα από τις ποδοσφαιρικές, μπασκετικές ή αθλητικές (κατ’ επέκταση) γνώσεις τους, έχουν την δυνατότητα ποντάροντας στις ομάδες να κερδίσουν και κάποιο χρηματικό ποσό.

Το συναίσθημα που σου δημιουργεί το κέρδος, σύμφωνα με τους έμπειρους και επαγγελματίες παίκτες του στοιχήματος, είναι ένα από τα πιο έντονα συναισθήματα που μπορεί να βιώσει ο άνθρωπος.

Οι στοιχηματικές ιστοσελίδες έχουν ως πρώτη τους προτεραιότητα τη διασκέδαση του παίκτη και στόχος τους είναι να κρατούν το ενδιαφέρον των εγγεγραμμένων μελών τους ζωντανό. Οι καιροί ωστόσο αλλάζουν και η κοινωνία εξελίσσεται. Έτσι και οι στοιχηματικές θέλησαν να εξελίξουν το προϊόν και να σκεφτούν, όπως λέμε, «έξω από το κουτί».

Τι σημαίνει αυτό; Παρατήρησαν πως οι πελάτες δεν ενδιαφέρονται μόνο για τα παραδοσιακά μοντέλα στοιχηματισμού τα οποία αφορούν τα δημοφιλέστερα αθλήματα του πλανήτη. Είδαν ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται, και πολλές φορές διασκεδάζει ακόμα περισσότερο, όταν στοιχηματίζει σε πράγματα που μοιάζουν εξωφρενικά ή υπόκεινται εντελώς στην τύχη, χωρίς να κρύβεται κάποια τακτική από πίσω.

Αυτή η κατηγορία στοιχήματος, τα «ειδικά» όπως είναι ευρέως γνωστά, μπορεί να έχει λιγότερους φίλους αλλά όσοι τη στηρίζουν είναι φανατικοί διότι μπορούν να βρουν στοιχηματισμούς κάθε λογής. Αυτοί οι στοιχηματισμοί δεν αφορούν φυσικά μόνο το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ ή γενικότερα τον αθλητισμό. Για παράδειγμα, στην Ελλάδα τόσο η Stoiximan όσο και η Novibet προσφέρουν ειδικά στοιχήματα τα οποία αφορούν τον πολιτικό και κοινωνικό κόσμο.

Ειδικά στοιχήματα της Paddy Power: Μια κατηγορία μόνη της

Την αρχή είχε κάνει η Paddy Power. Η Ιρλανδική στοιχηματική εταιρία είναι μακράν η πιο γνωστή όσον αφορά τα ειδικά στοιχήματα και σε πολλές των περιπτώσεων φροντίζει να προκαλεί με τα όσα προσφέρει στο κουπόνι της. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το 2011 είχε προσφέρει στοίχημα για την ολική εξαφάνιση της πολικής αρκούδας, ενώ το 2008 είχε προσφέρει την επιλογή στους παίκτες εάν θα γίνει απόπειρα δολοφονίας κατά του Μπάρακ Ομπάμα.

Δεν είναι λίγες οι στοιχηματικές που δίνουν την δυνατότητα στους παίκτες να ποντάρουν στον νικητή μιας εκλογικής μάχης ή στην χώρα που θα είναι η επόμενη προς αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάποιες από αυτές μάλιστα το έχουν πάει λίγο… παραπέρα, προσφέροντας για ποντάρισμα τον επόμενο Τζέιμς Μποντ. Τα ειδικά στοιχήματα θα τα διαχωρίζαμε σε τρεις βασικές κατηγορίες:

Διασκέδαση – Πολιτική – Κόσμος

Από τον νικητή των επόμενων εκλογών στη Γερμανία μέχρι το ποιος θα κερδίσει στα Όσκαρ σε κάθε κατηγορία ή το ποια χώρα θα κερδίσει τη Eurovision οι στοιχηματικές (και δη ο Ιρλανδικός «κολοσσός») πλέον έχουν αρχίσει να ανοίγουν την αγορά προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ακόμα και των πιο απαιτητικών παικτών, κάνοντας το στοίχημα ακόμα πιο διασκεδαστικό.

Βασιλικό Ζεύγος – «Βασιλικά» Στοιχήματα

Ένα από τα αγαπημένα ειδικά στοιχήματα των παικτών αφορούν το Παλάτι. Και όταν μιλάμε για το Παλάτι δεν εννοούμε κάτι άλλο από το βασιλικό ζεύγος της Μεγάλης Βρετανίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Οι στοιχηματικές ιστοσελίδες έχουν καταλάβει το πόσο πολύ αρέσκονται οι παίκτες να ποντάρουν σε στοιχήματα που αφορούν το βασιλικό ζεύγος. Τη χρονιά που μας πέρασε εκατομμύρια δολάρια και λίρες πονταρίστηκαν στο εάν τελικά το ζεύγος Χάρι – Μέγκαν θα αποχωρούσε εν τέλει από το Παλάτι.

Πλέον οι επιλογές που έχουν οι παίκτες όσον αφορά αυτή την αγορά είναι αμέτρητες. Οι πιο δημοφιλείς αγορές είναι το ποιο θα είναι το φύλο του επόμενου παιδιού του Πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον ή το ποιο όνομα θα του δώσουν.

Οι στοιχηματικές προσπαθούν να κρατούν το ενδιαφέρον των παικτών ζωντανό και φροντίζουν να εμπλουτίζουν κάθε ειδικό στοίχημα με όλες και περισσότερες αγορές. Θα γυρίσουν οι Χάρι και Μέγκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν ο πρώτος κλείσει τα 40; Αρκετά μεγάλο ήταν το κέρδος των βρετανικών στοιχηματικών όταν άνοιξαν την αγορά για την επανασύνδεση της φιλίας της Μέγκαν Μαρκλ με την Κέιτ Μίντλετον.

Ένα μεγάλο κομμάτι της «πίτας» των ειδικών όσον αφορά το Παλάτι κατέχει και η Βασίλισσα Ελισάβετ. Οι αγορές που προσφέρονται είναι αρκετές και δεν χωράει ο νους σας το πόσο εξωφρενικές μπορούν να γίνουν. Σε αυτές φαίνεται και η φαντασία των στοιχηματικών καθώς προσφέρουν αγορές που αφορούν για παράδειγμα το χρώμα του ταγέρ που θα φορά η Βασίλισσα στο επόμενο τηλεοπτικό της μήνυμα. Η πιο πρόσφατη αγορά αφορούσε το εάν θα βρίσκεται το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο τηλεοπτικό της μήνυμα στην πρώτη θέση της τηλεθέασης της αντίστοιχης βραδιάς, με την απόδοση να προσφέρεται μόλις στο 1.25 (και να επιβεβαιώνεται).

Είσαι μουσικόφιλος ή μήπως σινεφίλ;

Μιλώντας για ειδικά στοιχήματα δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και τις αγορές που κάνουν θραύση και αφορούν τη μουσική ή τον κινηματογράφο. Πλέον, οι συγκεκριμένες αγορές έχουν καθιερωθεί ως «must» από τις στοιχηματικές και αφορούν τα κορυφαία μουσικά και κινηματογραφικά γεγονότα της σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα, οι κορυφαίες στοιχηματικές προσφέρουν αγορές για το ποιος θα αναδειχθεί νικητής στα Όσκαρ, σε κάθε κατηγορία. Μεγάλη μερίδα του λέοντος διεκδικούν και τα ειδικά στοιχήματα που αφορούν την Eurovision. Από φέτος μάλιστα, βλέπουμε πως οι κορυφαίες στοιχηματικές στην Ελλάδα ανοίγουν σχετικές αγορές ακόμη και των προκριματικών διαφόρων χωρών (ποιο τραγούδι θα εκπροσωπήσει την Ιταλία, την Σουηδία κ.α.).

Όσον αφορά στην τελική φάση της Eurovision, οι στοιχηματικές θέλοντας να εμπλουτίζουν διαρκώς το κουπόνι τους προσφέρουν και αγορές, όπως το ποια χώρα θα βγει τελευταία, επιλογή σε over/under για το πόσα 12αρια θα λάβει η καθεμία κτλ. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα Grammys από τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Αρκετά δημοφιλής είναι και η αγορά του ποιος ηθοποιός θα υποδυθεί τον επόμενο James Bond. Ξεχωριστό ενδιαφέρον υπάρχει με μια πλειάδα επιλογών για την περίοδο που πλησιάζει το Super Bowl (με το ποιος/ποια θα τραγουδήσει τον Εθνικό Ύμνο των ΗΠΑ ή το ποιος/ποια θα εμφανιστεί στο show που γίνεται στο ημίχρονο).

FILE PHOTO: U.S. President Donald Trump departs on travel to West Point, New York from the South Lawn at the White House in Washington, U.S., December 12, 2020. REUTERS/Cheriss May/File Photo

Ποντάρισμα από τον Τραμπ μέχρι τον Τζεφ Μπέζο

Όταν μιλάμε για ειδικά στοιχήματα θα πρέπει να κάνουμε και μία αναφορά στις αγορές που αφορούν προσωπικότητες παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας. Μία αγορά ιδιαίτερα αγαπητή στους παίκτες που ακολουθούν πιστά τα ειδικά στοιχήματα.

Πιο αναλυτικά, έχουμε συναντήσει αρκετές ενδιαφέρουσες αγορές που αφορούσαν τον Ντόναλντ Τραμπ. Από το χρώμα της γραβάτας που θα φορούσε στην ορκωμοσία του μετά τη νίκη επί της Χ. Κλίντον έως και το εάν θα ολοκλήρωνε τελικά την κατασκευή του περιβόητου τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως από το κουπόνι στοιχήματος δεν έλειψε και ο ιδιοκτήτης της Amazon και ένας εκ των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, ο Τζεφ Μπέζος. Μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου του οι στοιχηματικές άνοιξαν αγορά για το ποια θα είναι η επαγγελματική ιδιότητα της νέας του συντρόφου. Αν μη τι άλλο, εξεζητημένες αγορές για ποντάρισμα, οι οποίες ξεφεύγουν από τον πολύ στενό κύκλο του.

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις