Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: «Λίφτινγκ» σε πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους της λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου

Θεσσαλονίκη: «Λίφτινγκ» σε πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους της λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Λίφτινγκ» στα πεζοδρόμια και τους κοινόχρηστους χώρους κατά μήκος της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενός από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης, σχεδιάζει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα έργο με στόχο τη λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση της περιοχής, τη βελτίωση της προσβασιμότητας και της ασφαλούς κίνησης των πεζών, τη διευθέτηση της στάθμευσης των οχημάτων και την ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου.

Σύμφωνα με τη μελέτη του Τμήματος Οδοποιίας και Οδικής Σήμανσης της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων, παρεμβάσεις θα γίνουν στα πεζοδρόμια και τους κοινόχρηστους χώρους κατά μήκος της λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου, από την πλευρά των οικοδομικών μονάδων και απέναντι από τη Νέα Παραλία, και 30ης Οκτωβρίου από την πλευρά του πάρκου ΧΑΝΘ.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό– Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπογράμμισε πως το συγκεκριμένο έργο «θα αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο την εικόνα της περιοχής και θα διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών», ενώ υπογράμμισε πως θα συνδυαστεί με την αντικατάσταση νέων φωτιστικών τύπου Led κατά μήκος της παραλιακής οδού.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου 2,3 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνεται στο εγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης και ένα μέρος του θα χρηματοδοτηθεί μέσω του δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Το θέμα θα συζητηθεί αύριο, Δευτέρα, στο δημοτικό συμβούλιο του κεντρικού δήμου, καθώς προτείνεται η εκτέλεση των εργασιών να γίνει με εργολαβία κατόπιν δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού. Από την υπογραφή της σύμβασης με την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά θα ακολουθήσει η υλοποίηση του έργου με διάρκεια 18 μηνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις