Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Το αρχαίο «Λύκειο» της Αθήνας και η ιστορία του

Το αρχαίο «Λύκειο» της Αθήνας και η ιστορία του

Πόσα γνωρίζουμε άραγε για την Αθήνα και πόσα ακόμη εξερευνούμε κάθε φορά που περπατάμε στους δρόμους της και διαβάζουμε γι’ αυτήν;

Πάντα ένα νέο αλλά παλιό κομμάτι της ιστορίας ξεδιπλώνεται μπροστά μας και μας εκπλήσσει ή μας εντυπωσιάζει.

Ένα από αυτά τα για οποία θα σου μιλήσουμε σήμερα είναι το αρχαίο «Λύκειο» της Αθήνας το οποίο αποτελεί από τα πιο πρόσφατα αρχαιολογικά μνημεία που έχουν ανακαλυφθεί και μελετηθεί στην Αθήνα και έχει τη δική του ξεχωριστή σπουδαιότητα.

Μια ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων και συγκεκριμένα της Αρχαίας Ελλάδας. Αποτελεί στην πραγματικότητα την ξακουστή και περίφημη σχολή του Αριστοτέλη.

Είναι σχεδόν μια δεκαετία που έχει ανοίξει τις πύλες του ο πιο καινούριος αρχαιολογικός χώρος της Αθήνας. Και μαζί με αυτές, άνοιξε μαζί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα κεφάλαια της αρχαίας ελληνικής ιστορίας όπως εξελίχθηκε στην Αθήνα.

Ο χώρος που ονομάζεται Λύειο αποτελεί στην πραγματικότητα την φημισμένη σχολή του Αριστοτέλη, το ίδιο το Λύκειο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Ρηγίλλης, σε πολύ κοντινή απόσταση από τοο Ωδείο Αθηνών. Το Λύκειο ή και Λύκαιο όπως θα ακούσεις να το αποκαλούν ήταν ουσιαστικά ένας ναός αφιερωμένος στον Απόλλωνα Λύκειο.

Αποτελούσε όπως είπαμε την πιο γνωστή για την Περιπατητική σχολή φιλοσοφίας που ιδρύθηκε από τον Αριστοτέλη το 334 π.Χ.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις