Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Το πιάτο που ο πατέρας Επιφάνιος αγαπούσε να μαγειρεύει αυτή την εποχή!

Το πιάτο που ο πατέρας Επιφάνιος αγαπούσε να μαγειρεύει αυτή την εποχή!

Οι συνταγές του πατέρα Επιφάνιου είναι ένα κομμάτι της πολύτιμης παρακαταθήκης, που άφησε πίσω του και την οποία οφείλουμε να σεβόμαστε. Πάντοτε μαγείρευε με αγάπη, γιατί έλεγε ότι μαγειρική χωρίς αγάπη δε γίνεται και με τον τρόπο αυτό κατόρθωνε να ενώνει τους ανθρώπους γύρω από ένα τραπέζι, να προσφέρει απλόχερα και να κάνει πράξη την αγάπη προς τον πλησίον.

Ο πατέρας Επιφάνιος εκτιμούσε ιδιαίτερα τις απλές γεύσεις και συνταγές με υλικά που του έδινε απλόχερα η φύση. Γι’ αυτό και του άρεσε ιδιαίτερα να μαγειρεύει με φρέσκα λαχανικά της εποχής, ενώ ένα από τα μυστικά του, το οποίο πάντα μοιραζόταν με φίλους, ήταν η προσθήκη κρεμμυδιών για να γλυκάνει και να νοστιμίσει το φαγητό, ακόμη και το αλάδωτο.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνταγή στο dogma.gr

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις