Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Βίντεο ντοκουμέντο από τις φυλακές Νιγρίτας: Έτσι «προμήθευε» τους κρατούμενους η κοινωνική λειτουργός (vid)

Βίντεο ντοκουμέντο από τις φυλακές Νιγρίτας: Έτσι «προμήθευε» τους κρατούμενους η κοινωνική λειτουργός (vid)
Φωτογραφία video grab

Βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο αποκαλύπτεται η δράση της κοινωνικού λειτουργού των φυλακών Νιγρίτας, η οποία συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, ως επικεφαλής δύο εγκληματικών ομάδων που διευκόλυναν την εισαγωγή κινητών τηλεφώνων κι άλλων αντικειμένων στο σωφρονιστικό κατάστημα των Σερρών, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

Στο βίντεο διάρκειας δύο λεπτών και πέντε δευτερολέπτων η κοινωνική λειτουργός, εμφανίζεται σε ένα από τα σημεία ελέγχου των φυλακών Νιγρίτας. Εκεί περιμένει στη σειρά της να παραδώσει προς έλεγχο της τσάντα που έχει πάνω της, ενώ ψύχραιμη κάνει βόλτες μέχρι να πάρει το ΟΚ από τους υπάλληλους της φυλακής.

Η τσάντα της θα σκαναριστεί από τα ειδικά μηχανήματα, ενώ η ίδια θα περάσει από την πύλη X- Ray που ανιχνεύει τα μεταλλικά αντικείμενα. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η υπάλληλος των φυλακών, που είναι και μητέρα τριών παιδιών, έκρυβε σε σημεία του σώματος της τα αντικείμενα που έδινε έναντι αμοιβής στους κρατούμενους.

Τελικά η δράση της όμως αποκαλύφθηκε από τους αστυνομικούς, οι οποίοι την συνέλαβαν ενώ από τις έρευνες που πραγματοποίησαν σε διάφορα σημεία εντόπισαν αντικείμενα τα οποία ήταν έτοιμα να διατεθούν στους έγκλειστους.

Δείτε το βίντεο:

 

Εναντίον της κοινωνικής λειτουργού, δύο εγκλείστων του καταστήματος κράτησης και ενός ιδιώτη σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση. Για τη κοινωνική λειτουργό, δύο εγκλείστους στο κατάστημα κράτησης και ενός ιδιώτη σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, παράβαση καθήκοντος και άλλα αδικήματα. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο υπάλληλοι και δύο έγκλειστοι των φυλακών, καθώς και τρεις ιδιώτες.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα δύο υπάλληλοι και δύο έγκλειστοι των φυλακών, καθώς και τρεις ιδιώτες.

Οι αστυνομικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνες και στο σπίτι της κοινωνικής λειτουργού.

Και στις δύο ομάδες κύριο ρόλο είχε η υπάλληλος των φυλακών, καθώς εκμεταλλευόμενη την ιδιότητά της αναλάμβανε την εισαγωγή των κινητών τηλεφώνων κ.λπ. αντικειμένων έναντι αμοιβής, η οποία κυμαινόταν στα 400 με 600 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης

Χωρίς κατηγορία Τελευταίες ειδήσεις