Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πώς να φτιάξετε σε 15 λεπτά βίγκαν μπάρες πρωτεΐνης για τέλειο σνακ πριν τη γυμναστική!

Πώς να φτιάξετε σε 15 λεπτά βίγκαν μπάρες πρωτεΐνης για τέλειο σνακ πριν τη γυμναστική!

Το τι τρώτε πριν κάνετε οποιαδήποτε σωματική άσκηση επηρεάζει την απόδοση, την ενέργεια, τη δύναμη και την αντοχή σας σε όλη τη διάρκειά της.

Αυτός είναι πιθανώς και ο λόγος που η γυμνάστρια και personal trainer Kayla Itsines μοιράστηκε στο Instagram την συνταγή για να φτιάξετε μπάρες πρωτεΐνης, οι οποίες μπορεί να αποτελέσουν το τέλειο σνακ πριν τη γυμναστική.

Επιπλέον, αυτές οι μπάρες πρωτεΐνης είναι κατάλληλες ακόμα και αν κάποιος ακολουθεί βίγκαν διατροφή. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγα συστατικά, τα περισσότερα από τα οποία τα έχετε ήδη στο σπίτι και μέσα σε λίγα λεπτά θα είναι έτοιμες οι μοναδικές βίγκαν μπάρες πρωτεΐνης.

Βίγκαν μπάρες πρωτεΐνης που ετοιμάζονται μέσα σε 15 λεπτά

Περιέχουν ξηρούς καρπούς, σπόρους και χουρμάδες με λίγη μαύρη σοκολάτα. Το καλύτερο με αυτές τις βίγκαν μπάρες πρωτεΐνης είναι ότι παρασκευάζονται με συστατικά που μπορούν επίσης να μπουν σε σαλάτες, τοστ, smoothies, κ.λπ. Ακόμα καλύτερα, ο χρόνος παρασκευής τους δεν ξεπερνάει τα 15 λεπτά!
– Πρώτα απ’ όλα θα χρειαστείτε έξι χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι. Τους βάζετε σε ένα μπολ και τους καλύπτετε με ζεστό νερό. Τους αφήνετε για 15 λεπτά και στη συνέχεια τους σουρώνετε.
– Ακολούθως, πάρτε σπόρους chia (2 κουταλιές της σούπας), λιναρόσπορους (4 κουταλιές της σούπας), ψημένα αμύγδαλα (150 γρ.), ηλιόσπορους (20 γρ.), γκότζι μπέρι (2 κουταλιές της σούπας), αποξηραμένη ψίχα καρύδας (40 γρ.) και σκόνη βίγκαν πρωτεΐνης της επιλογής σας (αυτή είναι προαιρετική). Προσθέστε όλα αυτά τα συστατικά (όχι τους χουρμάδες) στο μπλέντερ και αλέστε τα μέχρι να πάρουν υφή σαν αλεύρι.
– Πάρτε τους χλιαρούς χουρμάδες μαζί με περίπου 110 γρ. Ταχίνι, προσθέστε τα στο μείγμα και αλέστε το για ακόμα 30 δευτερόλεπτα.
– Στο τέλος το μείγμα πρέπει να είναι ομοιογενές και να έχει μια κολλώδη υφή.
– Τοποθετήστε το σε ένα ορθογώνιο ταψί και ψήστε το για περίπου μία ώρα.
– Αφαιρέστε το μείγμα από το ταψί και κόψτε το σε περίπου 10 μπάρες ίσου μεγέθους.
– Τέλος, ρίξτε από πάνω λίγη λιωμένη μαύρη σοκολάτα. Αυτό είναι επίσης προαιρετικό, αλλά αν το κάνετε, τότε τοποθετήστε τις μπάρες στο ψυγείο για να “κάτσει” καλά η σοκολάτα πάνω στις μπάρες.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε αυτές τις βίγκαν μπάρες πρωτεΐνης σε ένα αεροστεγές δοχείο και να τρώτε μία πριν από τη γυμναστική σας.

Με πληροφορίες από το doctor.ndtv.com

Υγεία Τελευταίες ειδήσεις