Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του AIDS

Οι άνδρες περισσότερο απρόσεκτοι απέναντι στον ιό του AIDS. Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS...

Σημαντική αύξηση των νέων φορέων του AIDS καταγράφουν τα επιδημιολογικά στοιχεία του υπουργείου υγείας και συγκεκριμένα αναφέρουν πως στους δέκα πρώτους μήνες έγιναν 462 νέες διαγνώσεις του ιού του AIDS.

Το συντριπτικό ποσοστό 83,3% αφορά άνδρες που μολύνθηκαν, όπως ανέφεραν από ομοφυλοφιλική επαφή. Οι ηλικίες στις οποίες καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα είναι μεταξύ 25 και 44 ετών.

Οι νέες διαγνώσεις αφορούν κυρίως άνδρες ηλικίας 30 με 34 ετών και γυναίκες 25 με 29 ετών. Στα ενθαρρυντικά στοιχεία αναφέρεται το γεγονός ότι είναι χαμηλός πλέον ο αριθμός των νέων φορέων από ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών.

Οι επιστήμονες εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS αναφέρουν ότι πέρα από την αύξηση των κρουσμάτων AIDS παγκοσμίως αυξάνονται και τα λεγόμενα ξεχασμένα μεταδοτικά νοσήματα, όπως η σύφιλη.

Το 2008 ήταν το δεύτερο μετά το 1998 έτος στο οποίο καταγράφηκαν τα υψηλότερα ποσοστά νέων διαγνώσεων ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
: Περισσότερα άρθρα
Από τα νοσοκομεία των γκέτο στις ΗΠΑ στα χειρουργεία του «Υγεία»: Ο Γρηγόρης Παττακός μιλά για την επιστροφή στην πατρίδα
Ο Έλληνας καρδιοχειρουργός που άφησε πίσω του την Αμερική για να γιατρέψει καρδιές στην Ελλάδα, μιλά στο newsit.gr για το πάθος της επιστροφής στην πατρίδα.
Η Γιάννα Σουλάκη με τον Γρηγόρη Παττακό
5
Το «Ηλιτόμηνον» στο πλευρό των γονιών με πρόωρα μωρά – Μονάδες οικογενειοκεντρικής φροντίδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «NeuBriC»
Το «Ηλιτόμηνον» είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε από μία οικογένεια που βίωσε την εμπειρία της πρόωρης γέννησης...
Το «Ηλιτόμηνον» στο πλευρό των γονιών με πρόωρα μωρά – Μονάδες οικογενειοκεντρικής φροντίδας και το πρόγραμμα εκπαίδευσης «NeuBriC»