Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα
Nikos’ Blog

Μελάς Blog

Παρασκήνιο επαφών για το… θησαυρό του MEGA

Παρασκήνιο επαφών για το… θησαυρό του MEGA

Με ιστορία… βαριά στο τηλεοπτικό τοπίο, αλλά ήταν ο πρώτος τηλεοπτικός σταθμός που αποκλείστηκε από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ωστόσο το MEGA συνεχίζει να είναι δυνατά «παρόν» στο τηλεοπτικό τοπίο, με τους εργαζομένους του να παραμένουν απλήρωτοι για πέντε μήνες και χωρίς κανείς να τους ενημερώνει για το τι πρόκειται να γίνει. Χαρακτηριστικό πάντως της δύναμης που φέρει το brand name του είναι ότι την προηγούμενη βδομάδα ο σταθμός της Μεσογείων «με την άδεια των τηλεθεατών» βρέθηκε στην κορυφή της τηλεθέασης στο δυναμικό κοινό!

Η δύναμη αυτή, αλλά και τα περιουσιακά του στοιχεία, όπως για παράδειγμα η σημαντική ταινιοθήκη του, είναι ο θησαυρός του. Ένας θησαυρός που συνεχίζει να… λάμπει και όπως φαίνεται κάποιοι τον έχουν βάλει στο μάτι και θέλουν να τον αποκτήσουν… όσο γίνεται πιο φτηνά! Κάτι που όμως φαίνεται ότι δεν πρόκειται να γίνει αμαχητί, αφού λαμβάνοντας υπόψη ότι με την επιστολή που έστειλε η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ στις πιστώτριες τράπεζες αποτυπώνεται η σχέση των δύο πλευρών, έτσι όπως έχει καταλήξει μετά τη δέσμευση των λογαριασμών.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι τα ποσά που υπήρχαν στο factoring έχουν μηδενιστεί στις δύο από τις τρεις πιστώτριες τράπεζες, ενώ έχουν πληρωθεί όλοι οι τόκοι του ομολογιακού δανείου, αλλά και ένα μέρος του αρχικού κεφαλαίου που σύμφωνα με πηγές είναι περισσότερο από 10%. Βέβαια το επιχείρημα των τραπεζών για να κρατούν ακόμα δεσμευμένους τους λογαριασμούς είναι ότι δεν πραγματοποιήθηκε η συμφωνηθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ξεκινήσει νέος κύκλος διαπραγματεύσεων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ με τις πιστώτριες τράπεζες ώστε να βρεθεί λύση και να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί που διαθέτουν πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ, με σκοπό να πληρωθούν πάγιες ανάγκες, όπως οι μισθοί των εργαζομένων.

Τις επόμενες ημέρες λοιπόν από το νέο κύκλο επαφών πιστωτριών τραπεζών και ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ θα κριθεί αν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του MEGA -που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι όπως κι οι συνάδελφοί τους από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν πήραν άδεια- θα λάβουν τις οφειλόμενες αμοιβές τους ή τα χρήματα θα συνεχίσουν να είναι «κλεισμένα» δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε κάποιους να… χτυπήσουν σε χαμηλότερη τιμή το θησαυρό του τηλεοπτικού σταθμού…!

Media Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε