Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Τον “έσπασε”! ΑΕΚάρα στο ΟΑΚΑ – Ηττημένος με εννιά ο Ολυμπιακός

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

– Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του φετινή ήττα στη Superleague
– Το γκολ του Βάργκας έδωσε τη νίκη στην Ένωση επί των “ερυθρολεύκων” και το έναυσμα για τρελό γλέντι στο ΟΑΚΑ
– Δυο αποβολές για τους “ερυθρόλευκους”, που αγωνίστηκαν με 10 παίκτες από την έναρξη του δεύτερου 45λέπτου
– Με παίκτη λιγότερο τελείωσε το παιχνίδι η ΑΕΚ, εξαιτίας αποβολής του Γκάλο στο 86′
 

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η ΑΕΚ έδωσε τέλος στο αήττητο σερί που είχε ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, καθώς τον νίκησε 1-0 στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Super League, με τους «ερυθρόλευκους» να αγωνίζονται με εννιά παίκτες, λόγω αποβολής του Μποτία στο 47′ και του Μιλιβόγεβιτς στο 77′, ενώ και οι γηπεδούχοι τέλειωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Γκάλο στο 86′. Το “χρυσό” γκολ της Ένωσης σημείωσε ο Βάργκας στο 78′, αμέσως μετά από πέναλτι που εκτέλεσε ο Μπουονανότε και απέκρουσε ο Ρομπέρτο.

Οι επιλογές των τεχνικών

Την ώρα που ο Μάρκο Σίλβα παρέταξε τον Ολυμπιακό με μια αναμενόμενη ενδεκάδα, ο Γκουστάβο Πογέτ προχώρησε σε κάποιες αλλαγές. Πρώτη έκπληξη, αυτή στο τέρμα, εκεί όπου χρησιμοποιήθηκε ο Μπαρόχα στη θέση του Ανέστη. Όσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις, ο Ουρουγουανός τεχνικός έβαλε τον Ζουκουλίνι στη μεσαία γραμμή, προωθώντας τον Μάνταλο στο αριστερό άκρο της επίθεσης και αφήνοντας εκτός αποστολής τον Ραφίκ Τζεμπούρ.

Το ματς…

Η αναμέτρηση -η οποία ξεκίνησε με καθυστέρηση 15 λεπτών, μετά τη καθυστερημένη άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ- πραγματοποιήθηκε μπροστά σε ένα “καυτό” κοινό, που έφτιαξε φανταστική ατμόσφαιρα κατά την είσοδο των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

Ο… συνωστισμός που υπήρξε στο χώρο της μεσαίας γραμμής είχε σαν αποτέλεσμα να δούμε αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις και από τους δύο μονομάχους, αλλά και αρκετά δυναμικά μαρκαρίσματα. Αυτό δεν βοήθησε στο ρυθμό του παιχνιδιού, αφού είχαμε πολλά νεύρα και πολλά φάουλ, με τον διαιτητή Καλογερόπουλο να μην δείχνει πάντως κάρτες.

Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν αυτοί που είχαν μια μικρή υπεροχή (έδειξαν να.. ξεδιπλώνουν καλύτερα τις προσπάθειες τους), επιτιθέμενοι κυρίως από τα αριστερά με Μαζουακού, Φορτούνη και Ντουρμάζ. Η ΑΕΚ “καρδιοχτύπησε” με τις εξόδους του Μπαρόχα, δυσκολεύτηκε να κυκλοφορήσει την μπάλα, αφήνοντας… θεατή τον Ρομπέρτο.

Η πρώτη φορά όμως που ο Ισπανός τερματοφύλακας είδε κάποιο σουτ προς το τέρμα του έγινε στο 29′, με την προσπάθεια του Μάνταλου όμως να μην πηγαίνει προς το τέρμα (στη φάση οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μαζουακού στον Ζουκουλίνι). Δυο λεπτά αργότερα ο Σίλβα αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική αλλαγή τον Πάρντο, βάζοντας στο παιχνίδι τον Σεμπά.

Η τοποθέτηση του Μάνταλου στον άξονα, αυτή του Σιμόες σαν καθαρό “κόφτη” και η μετακίνηση του Ζουκουλίνι στα χαφ βελτίωσε την εικόνα των “κιτρινόμαυρων”, αλλά οι εντάσεις μεταξύ των παικτών δεν βοήθησαν. Το καθόλου ποιοτικό αυτό ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Μπαρόχα να διώχνει δύσκολα την κεφαλιά του Ντουρμάζ (43′).

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους άλλαξαν τα δεδομένα της αναμέτρησης, αφού ο Μποτία ανέτρεψε τον Αραβίδη -που πήγαινε για τετ-α-τετ με τον Ρομπέρτο- και είδε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τον Ολυμπιακό με δέκα παίκτες για ολόκληρο το 45λεπτο. Μάλιστα, ο Σίλβα αποδυνάμωσε στη συνέχεια την επιθετική γραμμή της ομάδας του, βάζοντας τον Ντα Κόστα στη θέση του Φορτούνη.

Άμεση ήταν και η αντίδραση του Πογέτ, που έβαλε στο παιχνίδι τον Πέκχαρτ, αλλάζοντας και το σύστημα της Ένωσης σε 4-3-3 με τον Αραβίδη να συγκλίνει περισσότερο προς την περιοχή των φιλοξενούμενων. Το παιχνίδι “άναψε” με την Ένωση να… βγάζει στον αγωνιστικό χώρο την αριθμητική της υπεροχή, βάζοντας όλο και πιο συχνά την μπάλα στην περιοχή των Πειραιωτών. Σε αυτό το χρονικό σημείο η παρουσία του Κασάμι από πλευράς “ερυθρόλευκων” ήταν κρίσιμη, με τον Ελβετό να κρατάει μπάλα και να απειλεί με μακρινά σουτ.

Ο Μάνταλος απέτυχε από πλεονεκτικό να νικήσει με κεφαλιά τον Ρομπερτο (68′), ενώ αμέσως μετά ο Πογέτ πήρε τεράστιο ρίσκο, βάζοντας τον Βάργκας στη θέση του Γιόχανσον, ενώ λίγο αργότερα πέρασε και τον Μπουονανότε στη θέση του Αραβίδη Οι “κιτρινόμαυροι” τα έδωσαν όλα και στο 76′ κέρδισαν το πέναλτι και την αποβολή του Μιλιβόγεβιτς (με 9 παίκτες οι φιλοξενούμενοι). Ο Μπουονανότε δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ρομπέρτο, που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, αλλά ο Βάργκας ήταν εκεί για να προλάβει τους αμυντικούς του Ολυμπιακού (φωνλαζουν πως ο παίκτης της ΑΕκ μπήκε πιο γρήγορα στην μεγάλη περιοχή) και να νικήσει τον Ισπανό πορτιέρο για το 1-0.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Σίλβα έπαιξε το τελευταίο του χαρτί, περνώντας τον Τσόρι Ντομίνγκες, ενώ η ΑΕΚ έμεινε με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή -με δεύτερη κίτρινη κάρτα- του Γκάλο. Ο Ολυμπιακός πίεσε, ο χρόνος όμως ήταν λίγος, οι “κιτρινόμαυροι” αμύνθηκαν σθεναρά κι έτσι υποχρέωσαν τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα,

Το σφύριγμα της λήξης έδωσε έναυσμα για να στηθεί ένα τεράστιο πάρτι απ’ την εξέδρα, το οποίο δεν μπόρεσαν να χαλάσουν ούτε οι Ντουρμάζ και Σιόβας, που κατά την αποχώρηση τους από τον αγωνιστικό χώρο -πριν τη φυσούνα- θύμισαν στους οπαδούς της ομάδας την “τεσσάρα” του πρώτου ματς, δείχνοντας με τα 4 δάχτυλα το σήμα του Ολυμπιακού.

 Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Άρθο, Σιμόες, Γιόχανσον, Σουκουλίνι (52’ Πέκχαρτ), Μπαρμπόσα, Μάνταλος, Αραβίδης (75’ Μπουονανότε)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Πλατέλλας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Μποτία, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (49’ Ντα Κόστα), Πάρντο (32’ Σεμπά), Ντουρμάζ, Ιντέγε

Στον πάγκο έμειναν οι: Καπίνο, Σαλίνο, Μπουχαλάκης, Ντομίνγκες, Πουλίδο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Γρεβένης (Χαλκιδικής)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε