Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Αλέξης Μάρδας: Όταν οι Beatles τον “έχρισαν” Magic Alex! [pics]

Αλέξης Μάρδας: Όταν οι Beatles τον “έχρισαν” Magic Alex! [pics]

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση του θανάτου του Αλέξη Μάρδα σήμερα αργά το απόγευμα. Ο Αλέξης Μάρδας άφησε την τελευταία του πνοή στην ηλικία των 75 ετών έχοντας ζήσει μία ζωή γεμάτη λάμψη…

Ο Έλληνας που έγινε ο γκουρού των Beatles και μετονομάστηκε σε Magic Alex

Ο Αλέξης Μάρδας γεννήθηκε στις 5 Μαΐου στην Αθήνα. Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 μετακόμισε στην Αγγλία, όπου to 1963 γνώρισε τον “εγκέφαλο τωn “Rolling Stones”. Το συγκρότημα του ανέθεσε τον σχεδιασμό του τρόπου που θα μπορούσαν να συνδυαστούν η μουσική και ο φωτισμός στις συναυλίες τους.

Φωτό από Wikipedia

Έγινε φίλος με τον John Dunbar, ιδιοκτήτη της γκαλερί τέχνης Indica, και συγκατοίκησαν σε ένα διαμέρισμα στην οδό Bentinck. Το 1966 θα έβλεπε τη ζωή του να αλλάζει… Τότε ήταν που γνώρισε τον John Lennon.

O Lennon του έβγαλε το παρατσούκλι Magic Alex λόγω των εντυπωσιακών γνώσεων που είχε στην τεχνολογία και την επιστήμη. Το πιο διάσημο σκαθάρι συνήθιζε να τον φωνάζει και “γκουρού” και μόλις οι Beatles ολοκλήρωσαν την περιοδεία τους, εκείνος έγινε μέλος της ομάδας τους.

Φωτο από beatlesbible

Επειδή ο Lennon τον σύστησε ως “γκουρού”, λένε πως ο Αλέξης Μάρδας προσπαθούσε και συμπεριφερόταν αναλόγως για να μην τον απογοητεύσει. Κάποια χρόνια μετά ο Lennon θα δηλώσει: “Πίστευα απλά ότι ήταν ένας τύπος με πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες”.

Το 1967 οι Beatles δημιουργούν μία επιχείρηση για τον… Μάρδα ονόματι Fiftyshapes Ltd. και εκείνος αφήνει τη φαντασία του να οργιάσει για το συγκρότημα. Αργότερα γίνεται ένας από τους πρώτους υπαλλήλους του νεοσύστατου Apple Corps, κερδίζοντας 40 λίρες την εβδομάδα και λαμβάνει το 10% όλων των κερδών που πραγματοποιούνται από εφευρέσεις του. Οι Beatles λίγω των εφευρέσεων του συνήθιζαν να τον φωνάζουν και “Έλληνα μάγο”.

Το 1969 ο μάνατζερ του συγκροτήματος, Allen Klein αποφασίζει να “καθαρίσει” την ομάδα. Κάποιοι απολύθηκαν και κάποιοι αποχώρησαν μόνοι τους. Ο Αλέξης Μάρδας ήταν ανάμεσα σε αυτούς.

Την Παρασκεύη 13 Ιανουαρίου του 2017, θα βρεθεί νεκρός μετά από μέρες στο διαμέρισμα του στο Κολωνάκι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε