Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Άγιοι Ανάργυροι: Πήραν ακόμη και τα τάματα οι βάνδαλοι

Άγιοι Ανάργυροι: Πήραν ακόμη και τα τάματα οι βάνδαλοι

Η κυρία Μαρία Παπαργυροπούλου είναι νεοκόρος του Ιερού Ναού των Αγίων Αναργύρων απέναντι από τη Νομική τα τελευταία 31 χρόνια. Τα ξημερώματα της Κυριακής έφτασε στην εκκλησία και την είδε να έχει βανδαλιστεί.

Το εκκλησάκι βρίσκεται στον πεζόδρομο, απέναντι από την είσοδο της Νομικής, η οποία από την περασμένη Παρασκευή τελεί υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές που ζητούν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού της 17 Νοέμβρη.


Ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή, άγνωστοι μπήκαν στον Ιερό Ναό έσπασαν το παγκάκι, έκλεψαν εικόνες, τα τάματα που βρίσκονταν πάνω σε αυτές, έσπασαν στασίδια και έκλεψαν ό,τι υπήρχε πάνω στην Αγία Τράπεζα.

Την εικόνα χάους αντίκρισε η κα Μαρία Παπαργυροπούλου όταν έφτασε στην εκκλησία το πρωί της Κυριακής για τη λειτουργία.


Την Κυριακή, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος άσκησε ποινική δίωξη για βανδαλισμούς στον ιστορικό ναό των Αγίων Αναργύρων κατά τη διάρκεια της κατάληψης της Νομικής.]




«Μετά τους πρωτοφανείς βανδαλισμούς που σημειώθηκαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στον Ιστορικό Ναό των Αγ. Αναργύρων, που κείται επί της οδoύ Σόλωνος, πλησίον της Νομικής Σχολής Αθηνών, η οποία τελεί υπό κατάληψη καθώς και την πυρπόληση οχημάτων από ομάδες αντιεξουσιαστών και με δεδομένο ότι όλα τα ανωτέρω συμβάντα σχετίζονται απόλυτα μεταξύ τους, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ζήτησε άμεσα τη διαβίβαση των σχετικών δικογραφιών και ασκήθηκε ποινική δίωξη για:
1) Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής πραγμάτων αφιερωμένων στη θρησκευτική λατρεία από τόπο προορισμένο γι’ αυτή (κακούργημα)
2) Διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς κατά συρροή
3) Εμπρησμός κατ’ εξακολούθηση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα
4) Διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής υπηρεσίας
5) Παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (πλημμελήματα )
κατά αγνώστων δραστών.

Σημειώνεται ότι για την κακουργηματική πράξη η δικογραφία χωρίστηκε και εστάλη στην κυρία ανάκριση ενώ σ’ ότι αφορά στα πλημμελήματα η δικογραφία εστάλη στην κρατική ασφάλεια για την ανακάλυψη και σύλληψη των δραστών. Κατόπιν τούτων οι αστυνομικές αρχές καλούνται να ενεργήσουν άμεσα προς αποτροπή περαιτέρω επεισοδίων όπως ορίζει ο νόμος για κάθε αυτόφωρο τελούμενο αδίκημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε