Ελλάδα

Ευχάριστα νέα από τα λύματα της Αττικής! Μειώνεται το φορτίο του κορονοϊού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πολύ καλά νέα είχε να πει ο Νίκος Θωμαΐδης, Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ για τις ενδείξεις από τα λύματα της Αττικής όσον αφορά στην συγκέντρωση κορονοϊού.

Όπως είπε, οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές για πρώτη φορά μετά από καιρό, για την εξέλιξη της πανδημίας στην Αττική. 

Μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο κ. Νίκος Θωμαΐδης, είπε ότι από την ανάλυση των λυμάτων στην Ψυττάλεια οι επιστήμονες διαπιστώνουν σταδιακή ύφεση του ιικού φορτίου.

«Βλέπουμε μια αποκλιμάκωση της διάδοσης, μια μείωση του ιικού φορτίου. Την τελευταία εβδομάδα έχει γίνει μια μείωση περίπου 50%. Είναι περίπου 20.000 και κάτω οι φορείς αυτή την στιγμή.

Τα μέτρα λειτουργούν και πρέπει να τα συνεχίσουμε. Αυτό θα αποτυπωθεί και την επόμενη εβδομάδα στα κρούσματα που ταυτοποιεί ο ΕΟΔΥ και μετά από δύο εβδομάδες ελπίζουμε ότι θα δούμε και αποκλιμάκωση στα νοσοκομεία και τη μείωση των θανάτων», σημείωσε ο κ. Θωμαϊδης.

Ερωτηθείς για τα όρια του συστήματος σημείωσε: «στο ποσοστό των φορέων, κάποιοι άνθρωποι καταλήγουν στο νοσοκομείο. Γι αυτό ελήφθησαν αυτά τα μέτρα γιατί έβλεπαν την πίεση που ερχόταν στο σύστημα Υγείας».

«Δεν θα γυρίσουμε εύκολα στην κανονικότητά μας αυτό τον χειμώνα», τόνισε σχετικά με την άρση του lockdown.

«Θα πρέπει να διατηρηθούν περισσότερο τα αυστηρά μέτρα. Ο συγχρωτισμός στις μετακινήσεις, στους χώρους εργασίας και σε εξωτερικούς χώρους έφερε την αύξηση των κρουσμάτων και θα πρέπει το μάθημα να μετατραπεί σε γνώση, να ανοίξουμε την οικονομία στο βαθμό που επιτρέπεται», ανέφερε.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ποιος είναι ο Γιώργος Χατζόπουλος, ο πιλότος του F-16 που προσγείωσε εκτάκτως το αεροσκάφος στη Ζάκυνθο
Ο διοικητής της 335 Μοίρας «Τίγρης», ενήργησε υποδειγματικά, όπως επισημαίνουν συνάδελφοί του πιλότοι - Το αεροσκάφος απομακρύνθηκε με γερανό, ενώ ο ιπτάμενος είναι καλά στην υγεία του
Αεροσκάφος
Το τελευταίο ραντεβού της Κινέζας που εξαφανίστηκε από τη Λούτσα, το οποίο δεν έγινε ποτέ - «Δεν εμφανίστηκε, την ψάχναμε»
«Ήρθαμε στο ραντεβού μας με τον υδραυλικό, και δεν εμφανίστηκε ποτέ, την έψαχνα εγώ, την έψαχνε ο Τσεν, η Λέι.. αλλά τίποτα, εξαφανισμένη», λέει ο διαχειριστής της πολυκατοικίας που θα συναντούσε την Γιου Τινγκ
Η Γιου Τινγκ
«Όλοι κλαίγανε, ο άντρας μου λιποθύμησε τρεις φορές» λέει η σύζυγος του επιβάτη που βρέθηκε ο μισός εκτός του αεροπλάνου της Ryanair εν ώρα πτήσης
«Ο σύζυγός μου καθόταν δίπλα στο παράθυρο, την ώρα της πτήσης φορούσε την ζώνη και βγήκε το μισό σώμα του έξω, πέσανε οι μάσκες, κανείς δεν μπορούσε να κάνει τίποτα» περιγράφει η σύζυγός του
Ryanair