Ελλάδα

Κορονοϊός: Αυτός ο αριθμός κρουσμάτων θα σημαίνει εκτεταμένη διασπορά στην Ελλάδα

Για τα νούμερα των κρουσμάτων κορονοϊού που θα κρούσουν καμπανάκι κινδύνου για την εξάπλωση της πανδημίας στην Ελλάδα μίλησε στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο ο επίκουρος καθηγητής ιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο κ. Μαγιορκίνης, ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι: «Σε παγκόσμια κλίμακα, ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται, στο νότιο ημισφαίριο, ενώ υπάρχουν και δεύτερα κύματα σε κάποιες χώρες, όπως στις γειτονικές μας» Τόνισε ωστόσο ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη έξαρση στους θανάτους.

Σε ερώτηση για τον τουρισμό και για το άνοιγμα των συνόρων, ανέφερε ότι οι υγειονομικές αρχές της χώρας μας, είναι σε μια κατάσταση διαρκούς επαγρύπνηση.

«Από 15 Ιουλίου και μετά θα εξετάζουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, το ορφανό κρούσμα δηλαδή, πάνω από 25, ή πάνω από 50 ορφανά κρούσματα σημαίνει ότι η εξάπλωση στην κοινότητα είναι εκτεταμένη»

«Αν σχεδόν σε καθημερινή βάση τα ορφανά κρούσματα είναι τόσα, τότε θα έχουμε ένα καμπανάκι ότι η εξάπλωση στην κοινότητα είναι εκτεταμένη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ανησυχία για την έξαρση της γρίπης: 400 παιδιά σε κάθε εφημερία στα Παίδων, το 1 στα 5 κάνει εισαγωγή
Η γρίπη μάλιστα, παρά την ανησυχητική της εικόνα δεν έχει φτάσει ακόμα στην πλήρη της έξαρση, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στον Ιανουάριο, όταν θα ξανανοίξουν τα σχολεία
Γρίπη
Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους – Πρωτοφανής ταλαιπωρία για τους εκδρομείς των Χριστουγέννων
Οι αγρότες αναμένεται να μπουν με τα τρακτέρ στην πόλη της Λάρισας - Στα Μάλγαρα, ανοιχτά παραμένουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από και προς Θεσσαλονίκη, λόγω της αυξημένης κίνησης
Ουρές χιλιομέτρων από αυτοκίνητα
15