Ελλάδα

Κραυγή αγωνίας για το ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα: «Επικίνδυνο» και με 9 άτομα

Την άποψη ότι οι μετακινήσεις κατά την περίοδο των εορτών μπορεί να αυξήσουν τον αριθμό των κρουσμάτων, εξέφρασε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Παπανικολάου. Η συζήτηση για την άρση των μέτρων θα πρέπει να ξεκινήσει την άνοιξη. «Πρέπει να δούμε έκρηξη θανάτων για να κλείσουμε την αγορά;» αναφέρει.

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη διασπορά του κορονοϊού ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων έκρουσε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος, σημειώνοντας ότι αν δεν προσέξουμε, την άνοιξη μπορεί να φτάσουμε τους 10.000-15.000 νεκρούς. 

«Η τάση σταθεροποίησης είναι στον αριθμό διασωληνωμένων και των θανάτων. Αν κάποιος είναι ικανοποιημένος με 50-60 νεκρούς τη μέρα, με 3.000 νεκρούς τον Νοέμβριο, θα φτάσουμε στο τέλος της άνοιξης τους 10.000-15.000 νεκρούς. Πρέπει να δούμε έκρηξη θανάτων για να κλείσουμε πάλι την αγορά;», ανέφερε ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης (15/12). 

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου υπογράμμισε ότι κατά την περίοδο των εορτών δεν πρέπει να υπάρξουν μετακινήσεις από το ένα σπίτι στο άλλο σημειώνοντας ότι «ακόμα και ο επιτρεπόμενος αριθμός των 9 ατόμων για τα ρεβεγιόν είναι πολύ επικίνδυνος». Και πρόσθεσε: «Η κινητικότητα θα αυξήσει τα κρούσματα, τη νοσηρότητα και τον αριθμό των θανάτων. Από το τι θα κάνουμε τώρα εξαρτάται η σφοδρότητα του τρίτου κύματος».  

Εξέφρασε, δε, την αντίθεσή του με το άνοιγμα των εκκλησιών, αλλά και των σχολείων επισημαίνοντας ότι «τα παιδιά μπορεί να μη νοσούν, αλλά μεταδίδουν» και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι η συζήτηση για την άρση των μέτρων θα πρέπει να ξεκινήσει τον Μάρτιο-Απρίλιο.

Τέλος, ο διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου σημείωσε ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο κι επικίνδυνο σημείο. «Αυτή τη στιγμή τα νούμερα στα νοσοκομεία είναι απαράδεκτα. Οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες. Σήμερα ξεκινάμε μια ημέρα γενική εφημερίας με 130 ασθενείς στα τμήματα, πάνω από 40 διασωληνωμένους και 3 κρεβάτια ΜΕΘ ελεύθερα» δήλωσε.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
48ωρο μπλόκων και πανελλαδική σύσκεψη για ραντεβού με Μητσοτάκη αποφάσισαν οι συνελεύσεις των αγροτών - «Ακτινογραφία» των αποκλεισμένων δρόμων
«Μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο ξεκλήρισμα και την ερήμωση της υπαίθρου», λένε για την κυβέρνηση αγρότες και κτηνοτρόφοι
Αγρότες στα μπλόκα
Μπλόκα Πέμπτη και Παρασκευή αποφάσισε η συνέλευση των αγροτών στη Νίκαια - Πανελλαδική σύσκεψη για συνάντηση με Μητσοτάκη
Συνολικά, 18 μπλόκα τάσσονται υπέρ μίας συνάντησης με τον πρωθυπουργό, όπως έγινε γνωστό, μέσα από επιστολή που έστειλαν προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα
Στιγμιότυπο από τα μπλόκα των αγροτών στα Μάλγαρα
Ανανεώθηκε πριν 51 λεπτά
101
Ανακοίνωση Τυχεροπούλου για οριστική απομάκρυνση της από ΟΠΕΚΕΠΕ: «Σκανδαλώδης απόφαση και συγκάλυψη»
Τι απαντά η Παρασκευή Τυχεροπούλου στην απόφαση της Διοίκησης ΑΑΔΕ να τεθεί εκτός του «Νέου ΟΠΕΚΕΠΕ»: «Για σκανδαλώδη απόφαση και συγκάλυψη του σκανδάλου» κάνει λόγο η ίδια
ΟΠΕΚΕΠΕ