Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μπριζίτ Τρονιέ – Μπέτυ Μπαζιάνα στο Σταύρος Νιάρχος

Μπριζίτ Τρονιέ

Με ένα κατάλευκο φόρεμα υποδέχτηκε η Μπέτυ Μπαζιάνα την Μπριζίτ Τρονιέ στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το πρόγραμμα των δυο κυριών στην Αθήνα.

Τη συνάντησή ανάμεσα στη Μπέτυ Μπαζιάνα και την Μπριζίτ Τρονιέ περίμεναν όλοι με ανυπομονησία.

Η σύντροφος του πρωθυπουργού και η σύζυγος του προέδρου της Γαλλίας έχουν το δικό τους πρόγραμμα όσο στο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας και ο Εμανουέλ Μακρόν συζητούν τα… δικά τους.

Μπέτυ Μπαζιάνα στα λευκά

Το πρόγραμμα που γνωρίζαμε “έλεγε” ότι πρώτος σταθμός των δυο κυριών θα ήταν η Ακρόπολη.

Τελικά, ήταν το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Όταν ο Εμανουέλ Μακρόν ξεκίνησε την επίσημη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπουλο, η Μπριζίτ Τρονιέ έφυγε από το Προεδρικό Μέγαρο.

Ξεκινούσε το δικό της επίσημο πρόγραμμα στην Αθήνα.

Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας υποδέχτηκε η Μπέτυ Μπαζιάνα. Η σύντροφος του Έλληνα πρωθυπουργού συναγωνίστηκε την Τρονιέ σε κομψότητα. Επέλεξε ένα αμάνικο λευκό φόρεμα, ως το γόνατο. Το συνδύασε με μπεζ πέδιλα.

Δείτε τις φωτογραφίες του newsit.gr

Μπριζίτ Τρονιέ Μπριζίτ Τρονιέ

Μπέτυ Μπαζιάνα

Μπέτυ Μπαζιάνα

Η… «ασπρόμαυρη» Μπριζίτ Τρονιέ

Η Μπριζίτ Τρονιέ δεν άλλαξε ρούχα και έμεινε με το μαύρο στενό παντελόνι και το αμάνικο πουκάμισο, τις μαύρες γόβες της και φυσικά την πανάκριβη τσάντα της, Louis Vuitton.

Μπέτυ Μπαζιάνα

Οι δηλώσεις της Γαλλίδας Πρώτης Κυρίας

Στέλνω μήνυμα συμπαράστασης στους Γάλλους πολίτες που έχασαν τη ζωή τους στον τυφώνα Ίρμα στον Άγιο Μαρτίνο. Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψή μου στην Ελλάδα. Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό. Είναι πολύ σημαντικό. Είναι μεγάλη η χαρά που είμαι εδώ και μας υποδέχτηκαν“, τόνισε η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας στις δηλώσεις της στους δημοσιογράφους.

Δείτε το βίντεο

Τι θα δουν στο Σταύρος Νιάρχος

Η Μπριζίτ Τρονιέ θα γνωρίσει τη σύγχρονη Ελλάδα στο «πρόσωπο» ενός μοντέρνου μνημείου αρχιτεκτονικής, το εμβληματικό κτήριο του Ρέντσο Πιάνο -Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος.

Εκεί φιλοξενούνται η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Εθνική Βιβλιοθήκη. Σε ένα χώρο που ανοίγεται προς τη θάλασσα «συνομιλώντας» με τα τοπόσημα της Αττικής, την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό.

Στο Σταύρος Νιάρχος, η κα Μπαζιάνα θα ξεναγήσει την κα Τρονιέ στις τρεις όψεις του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού που βρίσκονται σήμερα σε δημιουργική ανάπτυξη: τις Τέχνες, τα Γράμματα και την Επιστήμη.

Οι νέοι επιστήμονες

Επίσης, στον κήπο του Ιδρύματος η Μπέτυ Μπαζιάνα θα δεχθεί με την Μπριζίτ Μακρόν πέντε νέους Έλληνες επιστήμονες.

Εργάζονται σε δημόσια Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια της χώρας και των οποίων το ερευνητικό έργο έχει αναγνωριστεί και βραβευθεί από την παγκόσμια ερευνητική κοινότητα.

Οι δυο κυρίες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις μαζί τους για τη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα που εκπονούν.

Θα παρουσιαστούν εφαρμογές από όλο το φάσμα των επιστημών: από τα νανοϋλικά, την ιατρική, το λογισμικό για εφαρμογές ρομποτικής, τεχνητής νοημοσύνης, internet of things κ.α.

Στον Ιερό Βράχο

Μπέτυ Μπαζιάνα και Μπριζίτ Μακρόν θα επισκεφθούν τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, το μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς που συμβολίζει την έναρξη του δυτικού πολιτισμού και συνοψίζει το Αρχαίο ελληνικό πνεύμα και την ελληνική σκέψη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις