Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός – Προηγήθηκε παρέμβαση Παπούλια – Ναι στο βραχιολάκι λέει η κυβέρνηση – Συναινεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός – Προηγήθηκε παρέμβαση Παπούλια – Ναι στο βραχιολάκι λέει η κυβέρνηση – Συναινεί ο ΣΥΡΙΖΑ

– Εγκρίθηκε η τροπολογία ομόφωνα για την δυνατότητα να μπορεί να φοιτεί με βραχιολάκι ο Νίκος Ρωμανός
– Τηλεφωνήματα Παπούλια σε Σαμαρά και Τσίπρα για να βρεθεί λύση
– Επικοινωνία Τσίπρα με Βενιζέλο – Αρχίζει κιόλας η σίτιση του Ρωμανού

Χρειάστηκε η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να δοθεί λύση στην υπόθεση της απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού ο οποίος λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι αποφάσισε να την διακόψει μετά από 31 ημέρες αφού στην Βουλή πέρασε ομόφωνα τροπολογία που του δίνει την δυνατότητα να σπουδάσει με το ειδικό βραχιολάκι.

Ο κ. Παπούλιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για να ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις, που αφορούν την υπόθεση του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο για το περιεχόμενο της τροπολογίας, που κατατέθηκε στη Βουλή, και γενικότερα το νομικό πλαίσιο, που διέπει την περίπτωση του νεαρού. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπούλιας επικοινώνησε και με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ρωμανός μόλις ενημερώθηκε για την βελτιωμένη τροπολογία στο νοσοκομείο Γεννηματάς που νοσηλεύεται αντέδρασε θετικά και ανακοίνωσε ότι σταματά την απεργία πείνας.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θεράποντες ιατροί του προχωρούν σε σταδιακή επανασίτισή του από το στόμα, με συγκεκριμένες τροφές και σε περιορισμένες ποσότητες, καθώς αυτό απαιτεί η θεραπευτική αγωγή, έπειτα από την πολυήμερη απεργία πείνας που ακολούθησε ο Ν. Ρωμανός. Η κατάσταση της υγείας του νεαρού είναι σταθερή.

Η βελτιωμένη τροπολογία

Με βελτιωτικές αλλαγές, στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, οδηγήθηκε στην λύση της η υπόθεση της απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού.
Με τη νέα ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στους κρατούμενους φυλακισμένους φοιτητές, να κάνουν χρήση των διατάξεων για την ηλεκτρονική επιτήρηση για ένα εξάμηνο, με την προϋπόθεση να έχουν παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων και των εργαστηρίων κατά τους όρους που ορίζονται με υπουργική απόφαση επί ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο. Η αίτηση δεν απορρίπτεται από το Δικαστικό Συμβούλιο Φυλακών, παρά μόνο με ειδική αιτιολογία.

Καταθέτοντας τη ρύθμιση ο κ. Αθανασίου υποστήριξε ότι είναι ένας συγκερασμός των απόψεων που έχουν κατατεθεί από όλες τις πτέρυγες της Βουλής με τρόπο που και το δικαίωμα σπουδής να εξασφαλίζεται και η αντεγκληματική πολιτική της πολιτείας δεν εξανεμίζεται. Η τροπολογία ψηφίστηκε ομόφωνα.

Επικοινωνία Τσίπρα – Βενιζέλου

Για δεύτερη φορά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να επικοινωνήσει με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης προκειμένου να βρεθεί λύση στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕΡΕΤΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ – ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΑΘΙΑΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε