Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Θεοφάνεια: Μήνυμα ενότητας από τον Προκόπη Παυλόπουλο

Θεοφάνεια Παυλόπουλος

Απ’ όλα είχαν τα Θεοφάνια στον Πειραιά. Και την παράδοση να πέφτουν για τον Σταυρό οι ΟΥΚαδες και… παρατράγουδα από τη ΛΑΕ που σήκωσε πανό διαμαρτυρίας.

Στον Πειραιά για τα Θεοφάνεια βρέθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Παρακολούθησε τη λειτουργία και τον αγιασμό των υδάτων ενώ είδε και τους άνδρες των ΟΥΚ να τηρούν την παράδοση και να βουτούν για να πιάσουν τον Σταυρό.

Δείτε τη στιγμή

Φωτογραφία γραφείο Τύπου δήμου Πειραιά

Μήνυμα ενότητας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στη σύντομη δήλωσή του έστειλε μήνυμα ενότητας και τόνισε πως σε αυτή θα βασιστεί το μέλλον της Ελλάδας.

«Η Γιορτή των Φώτων, αυτή η λαμπρή Γιορτή της Χριστιανοσύνης, πρέπει να μας διδάσκει και να μας εμπνέει για να χαράξουμε το μέλλον που αναλογεί στην πατρίδα μας, στο λαό μας και στο έθνος μας. Το μέλλον που στηρίζεται στην Ιστορία μας και στην σύγχρονη θέση μας ως αναπόσπαστου μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διεθνούς Κοινότητας εν γένει», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά τον καθαγιασμό των υδάτων.

«Αυτό το μέλλον πρέπει να βασίζεται στις εγγυήσεις της ενότητας, της αλήθειας και της αίσθησης χρέους, το οποίο οφείλουμε να εκπληρώσουμε συνδυάζοντας αρμονικά “τον λογισμό και τ’ όνειρο”, κατά τον στίχο του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού, από τους “Ελεύθερους Πολιορκημένους”, που παραμένει, διαχρονικώς, εξαιρετικά επίκαιρος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Φωτογραφία γραφείο Τύπου δήμου Πειραιά

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι η «σημερινή είναι πολύ σημαντική μέρα για τον ελληνισμό για την ορθοδοξία» και προσέθεσε ότι «θέλει να ευχηθεί από εδώ, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, χρόνια πολλά σε όλους, σε μια χρόνια που ξεκίνησε, μία χρονιά η οποία έχοντας βγει πια στην άκρη του τούνελ θα είναι μια “φωτεινή” χρονιά για τη χώρα για τον ελληνικό λαό».

Ο βουλευτής Β’ Αθηνών και αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης ευχήθηκε «χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες και καλή φώτιση σε όλους, και πάνω από όλα σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις». Προσέθεσε ότι «θα πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά με λογική και σοβαρότητα μακριά από ακρότητες και με την Ελλάδα, την πατρίδα μας στην καρδιά μας».

Φωτογραφία γραφείο Τύπου δήμου Πειραιά

Παρούσα στον Πειραιά και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. «Εύχομαι τα Θεοφάνεια να φέρουν περισσότερο φως στη ζωή όλων μας, για ένα νέο ξεκίνημα με σχέδιο, συνεννόηση, ελπίδα. Για να αφήσουμε όλα τα δύσκολα πίσω μας. Χρόνια Πολλά», τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης τόνισε ότι σήμερα είναι ημέρα ευχών και θα ευχηθεί σε όλους χρόνια πολλά. Ο βουλευτής Β Πειραιώς ευχήθηκε ακόμα «να φωτίσει ο Κύριος τους κυβερνώντες να παραδώσουν ήσυχα την επόμενη κυβέρνηση στη ΝΔ».

«Χρειάζεται πολλή φώτιση για να επιστρέψει η κοινή λογική σε αυτό τον τόπο. Εθνική ενότητα και εθνική συνεννόηση χρειάζεται για να υπερβούμε την κρίση για να αντιμετωπίσουμε τα πολυδιάστατα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία και στην οικονομία» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Φωτογραφία γραφείο Τύπου δήμου Πειραιά

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους του Έλληνες και τις Ελληνίδες, το πνεύμα του Χριστού να φωτίσει την Ελλάδα. «Οι ώρες είναι κρίσιμες. Η Μακεδονία δεν πρέπει να δοθεί το όνομα», τόνισε ο κ. Λεβέντης. «Έχουμε τα μνημόνια, έχουμε τη φτώχεια, το κόψιμο μισθών και συντάξεων, αν πάρουν και τη Μακεδονία τι θέλουμε τις τελετές» προσέθεσε.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή φώτιση σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σε όλο τον κόσμο. «Εύχομαι το φως και το Αγ.Πνεύμα να μπει στα σπίτια όλων των Ελλήνων να μπει στις ψυχές και στο μυαλό μας ειδικά ημών που διοικούμε το κράτος και να βρούμε λύση για τον ταλαιπωρημένο λαό», είπε.

Φωτογραφία γραφείο Τύπου δήμου Πειραιά

Να έχουμε μια καλύτερη χρονιά, ευχήθηκε και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. «Σήμερα γιορτάστηκε στον Πειραιά με επισημότητα και λαμπρότητα η γιορτή της Χριστιανοσύνης, τα Θεοφάνεια και η παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου αλλά και του εξοχότατου Προέδρου της Δημοκρατίας μας τίμησαν και μας έδωσαν ιδιαίτερη χαρά. Σε μια ανοιξιάτικη μέρα στον Πειραιά είχαμε το κεντρικό εορτασμό των Θεοφανείων όπως πρέπει να τελείται κάθε χρόνο», ανέφερε ο κ. Μώραλης

Ένταση με τη ΛΑΕ

Μικροένταση επικράτησε έξω από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Απέναντι βρίσκεται το ΝΑΤ και μέλη της Λαϊκής Ενότητας είχαν συγκεντρωθεί εκεί για διαμαρτυρία. Ανάμεσά τους και ο επικεφαλής του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Όταν όμως τα μέλη της ΛΑΕ θέλησαν να πλησιάσουν την εκκλησία, δυνάμεις των ΜΑΤ τους έκλεισαν το δρόμο. Επικράτησε μια μικρή ένταση αλλά σύντομα τα πνεύματα ηρέμησαν.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις