Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει ο Πάπας την αστυνομική έφοδο στην αρχιεπισκοπή Βρυξελλών

Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει ο Πάπας την αστυνομική έφοδο στην αρχιεπισκοπή Βρυξελλών
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.06.2010 | 08:47
Πρώτη δημοσίευση: 28.06.2010 | 08:47

«Αιφνιδιαστική και απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας την έφοδο στην αρχιεπισκοπή Μαλίν-Βρυξελλών από την αστυνομία του Βελγίου κατά την έρευνα υποθέσεων παιδεραστίας....

 
υπερασπιζόμενος την «αυτονομία» της Καθολικής Εκκλησίας στη διερεύνηση σκανδάλων μαζί με τις Αρχές.
 
Σε μήνυμά του προς τον πρόεδρο της Συνόδου των Καθολικών Επισκοπών στο Βέλγιο, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' εξέφρασε την «αλληλεγγύη» του στους Βέλγους επισκόπους για τον «απαράδεκτο» τρόπο με τον οποίο έγινε η έφοδος.
 
Η δικαιοσύνη πρέπει να επιληφθεί της υπόθεσης, ανέφερε ο Ποντίφικας, λέγοντας όμως ότι υποθέσεις παιδεραστίας αντιμετωπίζονται τόσο από το νόμο όσο και από το Καθολικό Κανονικό Δίκαιο «με σεβασμό στην εκατέρωθεν αυτονομία».
 
Η έφοδος της περασμένης Πέμπτης είχε θέσει στο στόχαστρο, εκτός από την αρχιεπισκοπή και την κατοικία ενός επισκόπου που έχει παραιτηθεί, και δύο τάφους προηγούμενων επισκόπων.
 
Η αστυνομία δεν έχει αναφέρει εάν ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Γκότφριντ Ντάνελς θεωρείται ύποπτος για κακοποίηση ή εάν έχει στοιχεία για άλλους υπόπτους.
 
Πρόσφατα ο επίσκοπος της Μπριζ, στο δυτικό Βέλγιο, αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά την ομολογία του ότι κακοποιούσε σεξουαλικά και για καιρό, στη δεκαετία του 1980, ένα ανήλικο παιδί του περιβάλλοντός του.
 
Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης αυτής, που ακολουθήθηκε από την κατάθεση πολλών εκατοντάδων αγωγών σε ανεξάρτητη επιτροπή που έχει επιφορτιστεί να αντιμετωπίσει τις κακοποιήσεις ανηλίκων στους κόλπους της Εκκλησίας, ο αρχιεπίσκοπος Λεονάρ δεσμεύτηκε να ακολουθήσει πολιτική μηδενικής ανοχής.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο