Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Έφτασαν στο Παρίσι οι τραυματισμένοι δημοσιογράφοι

Έφτασαν στο Παρίσι οι τραυματισμένοι δημοσιογράφοι

Το γαλλικό κυβερνητικό αεροπλάνο που μετέφερε από το Λίβανο τους δημοσιογράφους Εντίτ Μπουβιέ και Ουίλιαμ Ντανιέλς, προσγειώθηκε πριν από λίγο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της βάσης Βιλακουμπλέ κοντά στο Παρίσι.

Οι δύο τραυματισμένοι δημοσιογράφοι απομακρύνθηκαν χθες από την πολιορκούμενη συριακή πόλη Χομς, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στην περιοχή.
Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί προειδοποίησε ότι οι συριακές αρχές θα “λογοδοτήσουν ενώπιον των διεθνών ποινικών δικαστηρίων για τα εγκλήματά τους” ενλω μπροστά στις οικογένειές τους, ο κ. Σαρκοζί επαίνεσε το “θάρρος” της Εντίτ Μπουβιέ, 31 ετών, που τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι, και το “αγωνιστικό πνεύμα” του Ουίλιαμ Ντανιέλς, 34 ετών.

Απαίτησε επίσης φόρο τιμής στον γάλλο φωτογράφο Ρεμί Οσλίκ, που σκοτώθηκε στις 22 Φεβρουαρίου κατά τον βομβαρδισμό μιας γειτονιάς της Χομς που πολιορκείτο από τον στρατό της Συρίας στην διάρκεια του οποίου τραυματίστηκε η Εντίτ Μπουβιέ.

Η Εντίτ Μπουβιέ θα μεταφερθεί με ασθενοφόρο σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο.

Το σώμα του Ρεμί Οσλίκ μαζί με εκείνο της Μαρί Κόλβιν μεταφέρθηκαν σήμερα στη Δαμασκό, και θα πρέπει να επαναπατριστούν στη Γαλλία.

Η Γαλλία αποφάσισε να κλείσει την πρεσβεία της στη Συρία για να καταγγείλει το “σκάνδαλο” της καταστολής από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ εναντίον του λαού του,

Ο εκπρόσωπος του συριακού Υπουργείου Εξωτερικών, Τζιχάντ Μακτίσι, εξέφρασε τη λύπη του για την γαλλική απόφαση.

    “Πρόκειται για μια ατυχή απόφαση και ελπίζω ότι η γαλλική διπλωματία θα εγκαταλείψει την αρνητική προσέγγιση της και θα επιλέξει να είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος, για να βοηθήσει τη Συρία να ξεπεράσει αυτή την επώδυνη κρίση”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Από την Συρία στα Ηλύσια Πεδία – Συνάντηση Σαρκοζί με τους γάλλους δημοσιογράφους

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε