Σάββατο, 11 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ελεύθεροι δυο πρώην «στρατηγοί»

Ελεύθεροι δυο πρώην «στρατηγοί»

Με το σκάνδαλο της συνωμοσίας του στρατού κατά της κυβέρνησης Ερντογάν να συγκλονίζει, οι τουρκικές αρχές άφησαν ελεύθερους δυο από τους συλληφθέντες, πρώην «στρατηγούς».

Οι εν αποστρατεία πρώην αρχηγοί του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, Οζντέν Ορνέκ και Ιμπραήμ Φιρτίνα, αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του εισαγγελέα, αφού ανακρίθηκαν για πιθανολογούμενη συμμετοχή τους το 2003 σε συνωμοσία για την ανατροπή της τουρκικής κυβέρνησης. Ορνέκ και Φιρτίνα είναι μεταξύ των 50 στρατιωτικών που συνελήφθηκαν την περασμένη Δευτέρα. 

Το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης έχει αποφασίσει την κράτηση 20 υπόπτων στρατιωτικών πριν από την έναρξη της δίκης. «Οι πολίτες πρέπει να είναι πεπεισμένοι ότι τα τρέχοντα ζητήματα θα επιλυθούν μέσα σε ένα συνταγματικό πλαίσιο και σύμφωνα με τους νόμους» ανέφερε ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας μετά από την έκτακτη συνάντηση μεταξύ του προέδρου Αμπντουλάχ Γκιούλ, του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του αρχηγού του επιτελείου του στρατού, στρατηγού Ίλκερ Μπασμπούγ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε