Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Επεισόδια, τραυματίες και κατάληψη λεωφορείου στο Μπέλφαστ

Επεισόδια, τραυματίες και κατάληψη λεωφορείου στο Μπέλφαστ
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.07.2011 | 11:58
Πρώτη δημοσίευση: 12.07.2011 | 11:58

Νέα επεισόδια στο Μπέλφαστ μεταξύ αστυνομικών και καθολικών. Πορείες ετοιμάζουν για σήμερα οι φιλοβρετανοί προτεστάντες.

Είκοσι δύο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν όταν ιρλανδοί εθνικιστές προκάλεσαν ταραχές στη διάρκεια της νύκτας στη Βόρεια Ιρλανδία, καίγοντας αυτοκίνητα και ρίχνοντας βόμβες μολότοφ για να διαμαρτυρηθούν για τις πορείες που προγραμματίζουν για σήμερα οι φιλοβρετανοί προτεστάντες.
 
Η αστυνομία χρησιμοποίησε πλαστικές σφαίρες και εκτοξευτήρες νερού για να ελέγξει ένα πλήθος 200 ατόμων στις καθολικές περιοχές του Δυτικού Μπέλφαστ, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Οι διαδηλωτές κατέλαβαν ένα λεωφορείο στη διάρκεια των ταραχών και έκαψαν ένα βαν και μια μοτοσικλέτα.
 
Δεκάδες χιλιάδες προτεσταντών αναμένεται ότι θα συμμετάσχουν σήμερα σε πορείες για την επέτειο της νίκης, το 1690, του βασιλιά Γουλιέλμου της Οράγγης επί του καθολικού βασιλιά Ιάκωβου στη Μάχη του Μπόιν, που βοήθησε να εξασφαλιστεί η κυριαρχία των Προτεσταντών στην Ιρλανδία.
 
Πολλοί Καθολικοί θεωρούν πρόκληση τις πορείες αυτές και συχνά ξεσπούν βίαιες συγκρούσεις όταν διέρχονται από καθολικά προάστια.
 
    Διαδώστε αυτό το άρθρο