Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Η μεγάλη ώρα των μεταλλωρύχων έφτασε – Θέλουν λίγες μέρες με τις οικογένειες τους

REUTERS
“Λίγες ημέρες” με τις οικογένειές τους ζητούν οι εγκλωβισμένοι μεταλλωρύχοι προτού μιλήσουν στον Τύπο. Πλησιάζει η στιγμή της “απελευθέρωσης” τους…

Οι 33 μεταλλωρύχοι που ετοιμάζονται για τον απεγκλωβισμό τους από το ορυχείο Σαν Χοσέ της Χιλής ευχαρίστησαν τους δημοσιογράφους που φροντίζουν να ενημερώνουν για τις εξελίξεις αλλά τους ζήτησαν ταυτόχρονα “να κάνουν λίγη υπομονή” και να τους αφήσουν να χαρούν “λίγες ημέρες” μαζί με τις οικογένειές τους προτού τεθούν στη διάθεσή τους για να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους.
 
“Είπαν ότι για λίγες ημέρες θέλουν κυρίως να ξαναβρεθούν με τις οικογένειές τους”, είπε στους συναδέλφους του ο Αλεχάντρο Πίνο, ο δημοσιογράφος που έχει αναλάβει να “μυήσει” τους μεταλλωρύχους στα μυστικά της συνέντευξης και βρίσκεται σε καθημερινή επαφή μαζί τους.
 
“Στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμοι για να απαντήσουν στις ερωτήσεις των ντόπιων και ξένων δημοσιογράφων”, πρόσθεσε ο Πίνο. Ο “δάσκαλος” επικοινωνίας των εγκλωβισμένων δεν διευκρίνισε πόσο διάστημα θα χρειαστούν ακριβώς.
 
Μετά τον απεγκλωβισμό τους, που αναμένεται να ξεκινήσει τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη, οι μεταλλωρύχοι θα εξεταστούν από γιατρούς και θα τους παρασχεθούν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες ενώ όσοι κριθεί αναγκαίο θα μεταφερθούν αμέσως για νοσηλεία στο Κοπιάπο. Κατόπιν θα δουν τους συγγενείς τους σε μια ειδικά διαμορφωμένη “ζώνη συνάντησης” κοντά στο ορυχείο και θα οδηγηθούν όλοι στο νοσοκομείο όπου θα παραμείνουν υπό παρακολούθηση για 48 ώρες.
 
Οι μεταλλωρύχοι διαβεβαίωσαν ότι “όταν θα έρθει η ώρα να μιλήσουν στα μέσα ενημέρωσης θα μπορούν να εκφραστούν πολύ καλά”, πρόσθεσε ο Πίνο. “Έχουν πολλά να πουν αλλά για αρχή επιτρέψτε τους να σφίξουν στην αγκαλιά τους τις συζύγους, τα παιδιά και τα εγγόνια τους”, κατέληξε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε